SuperSport HNL, 5. kolo, 30.08.2024, 20:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Toni Dadić (Zagreb), Dario Kolarević (Zagreb), Vinko Podrug (Zagreb)
Gorica
Gorica
Merveil Ndockyt 42'
Dino Mikanović 76'
2:1(1:0) Šibenik
Mario Maloča 90'+6' (ag)
Šibenik

Čvršći i konkretniji Goričani do zaslužene pobjede protiv Šibenika

Branimir Korać • petak, 30.08.2024.
Čvršći i konkretniji Goričani do zaslužene pobjede protiv Šibenika
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U prvom susretu petog kola SuperSport HNL-a Gorica je upisala pobjedu protiv Šibenika s 2:1. Vrlo dobrom igrom u fazi obrane i konkretnoim u napadu, domaćin je zasluženo slavio.

Napokon su Goričani dočekali prvu ovosezonsku pobjedu. Ugostili su Šibenik i slavili s 2:1 iako je bilo dosta nervoze i grča kod domaćina u početku.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šibenik je još jednom dobro krenuo i opasno zaprijetio već u početnim minutama. Božić je uzeo loptu Maloči na 30 metara od Goričinog gola, sjurio se prema Radoševiću, ali on sjajno brani njegov pokušaj.

Igrala se tek desetak minuta, a Šibenik je imao već drugi zicer. Ovaj put nakon kornera odbijanac je došao do Santinija koji puca iz okreta sa 7-8 metara, ali Radošević još jednom fantastično brani.

Preživjela je Gorica taj loš početak susreta i u narednim minutama stabilizirala svoju igru i polako preuzela inicijativu.

Imao je Mikanović dobru situaciju nakon ubačaja Štigleca u 12. minuti, a gotovo identična situacija bila je kod pogotka Gorice.

U 42. minuti Štiglec je nabacio s lijeve strane, lopta dolazi do Ndockyta koji puca iz prve i zabija. Mikanovićev pokušaj pola sata ranije završio je u bloku, a Ndockyt je pogodio mrežu za 1:0 na odmoru.

U drugo poluvrijeme puno bolje ušli su Šibenčani koji nisu htjeli ništa čekati već su odmah krenuli po poravnanje.

Pritisnuli su gosti Goricu, tražili pravu priliku, ali domaćin se vrlo dobro branio i nije dopustio neku konkretnu šansu.

Prvi izlet na suprotnu stranu Gorica je imala u 60. minuti kada je Mikanović pucao izvana, ali lopta je otišla preko grede.

Inicijativa Šibenčana bila je jalova, domaća obrana je jako dobro stajala, a onda u 73. minuti Gorica dolazi do drugog pogotka. Lijepa akcija, osvojena lopta i dodavanje za Kolara koji odmah proigrava Mikanovića, a on zabija u suprotni kut za 2:0.

U samoj završnici susreta vrlo blizu novog pogotka bili su domaćini kada je nakon novog odličnog ubačaja Štigleca pucao Kolar, ali pogodio je vratnicu.

Duboko u sudačkoj nadoknadi gosti su uspjeli smanjiti zaostatak. Pucao je Vasilj, lopta pogađa Maloču vara Radoševića i ulazi u mrežu.

Do kraja je ostalo premalo vremena za potpuni povratak i Gorica slavi pobjedu 2:1. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!