Tenis

Sjajna forma Donne Vekić nastavlja se i na US Openu!

Branimir Korać • petak, 30.08.2024.
Sjajna forma Donne Vekić nastavlja se i na US Openu!
Foto: Damir Senčar/HINA

Donna Vekić nastavila je sa sjajnim igrama na US Openu. Izborila je prolaz u osminu finala još jednom pobjedom u dva seta, ovaj put protiv Amerikanke Peyton Stearns...

Niti Peyton Stearns, 47. igračica svijeta, nije uspjela zaustaviti Donnu Vekić. Još jedan dobar nastup i još jedna potvrda kako je Vekić u odličnoj formi.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izborila je mjesto u osmini finala US Opena pobjedom u dva seta u meču u kojem i kada bi Amerikanka zaprijetila, imala je odmah spreman odgovor i nije dopustila neugodnosti.

Stearns je prva došla do breaka i to u četvrtom gemu prvog seta kada je povela s 3:1, ali Vekić odmah uzvraća i vraća se u set.

Još jednom je Stearns zaprijetila u sljedećem gemu, imala je 15:40, ali Vekić se spašava i do kraja seta nije bilo problema. Kod 4:4 Vekić je stigla do 0:40, napravila break i uzela uskoro set sa 7:5.

U drugom setu Donna je već u prvom gemu napravila break, Stearns se vratila i poravnala na 4:4, ali odmah je uslijedio novi break i ubrzo i završetak meča.

Donna je proslavila pobjedu 7:5, 6:4 i izborila prolaz u osminu finala.

U borbi za četvrtfinale igrat će protiv Kineskinje Qinwen Zheng od koje je nedavno izgubila u finalu Olimpijskih igara u Parizu. test

US Open, treće kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 24) - Peyton Stearns (SAD) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!