Vodeni sportovi

Mlade hrvatske vaterpolistice u borbi za brončano odličje na Europskom prvenstvu

Branimir Korać, HINA • subota, 31.08.2024.
Mlade hrvatske vaterpolistice u borbi za brončano odličje na Europskom prvenstvu
Foto: Edvard Šušak/HINA

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija do 19 godina borit će se brončano odličje na Europskom prvenstvu u Zagrebu, nakon što ih je u uzbudljivom polufinalu pobijedila reprezentacija Španjolske sa 12:11 (6:4, 2:2, 3:2, 1:3).

Španjolke su gotovo cijelu utakmicu bile u prednosti, a ona je dvaput iznosila i četiri pogotka (8:4, 11:7). No, izabranice Mije Šimunić se nisu predavale i uspjele su nizom od četiri pogotka, na kraju treće i kroz četvrtu četvrtinu, doći do izjednačenja na 11:11.

Nažalost, 38 sekundi prije kraja Isabel Piralkova Coello, osvajačica zlatnog olimpijskog odličja u Parizu, iskoristila je igračicu više i postigla pobjednički pogodak za Španjolsku. Hrvatska je imala zadnji napad, ali nisu uspjele postići pogodak koji bi utakmicu odveo u rapucavanje sa pet metara.

Isabel Piralkova Coello je s tri pogotka bila najefikasnija kod Španjolki, a Jelena Butić je sa pet golova predvodila Hrvatsku. Tri pogotka je postigla Iva Rožić, a po jedan Karla Ružić, Ria Glas i Lara Srhoj.

"Bili smo toliko blizu, taj jedan gol. Ne znam tko je tu imao više sreće, nesreće. Prelijepa utakmica. Nitko nije ovako namučio Španjolke kao što smo mi. Sve smo napravile što smo planirale. Velika je bila ta razlika na kraju za sustići, ali i to su cure uspjele. Moglo je ovo završiti i petercima. Sad smo još tužne, ali pripremit ćemo se za subotu", poručila je izbornica Mia Šimunić.

Hrvatske vaterpolistice će u subotu od 19 sati za brončano odličje igrati protiv Grkinja koje su na ovom prvenstvu već pobijedile u grupnoj fazi natjecanja.

Za zlato će igrati Španjolska i Mađarska (20.30 sati). test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!