Tenis

Đoković zaustavljen u New Yorku, Australac ga svladao iz četvrtog pokušaja

Mihaela Bradovski • subota, 31.08.2024.
Đoković zaustavljen u New Yorku, Australac ga svladao iz četvrtog pokušaja
Foto: EPA

Novak Đoković zaustavljen je u trećem kolu US Opena. Nakon Carlosa Alcaraza, ispao je još jedan velikan i veliki kandidat za osvajanje US Opena...

Zasad stvari ne idu kao po špagi za sve favorite, već dva jaka kandidata za osvajanje US Opena su van turnira. Botic van de Zandschulp proslavio se pobjedom protiv Carlosa Alcaraza, a Alexei Popyrin proslavit će se pobjedom protiv Novaka Đokovića.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio im je to već treći dvoboj ove godine na Grand Slam turnirima. Đoković je bio bolji na Australian Openu i Wimbledonu, ali US Open bio je Australčev i slavio je onako kako je Novak slavio u prva dva susreta ove godine, u četiri seta. Još su se ranije jednom sastali, još 2019. godine u Tokiju gdje je Đoković također slavio.

U prvom setu Popyrinu je bila dovoljna jedna break lopta, iskoristio ju je kod 4:4, a prije toga spasio je 0:40 i ukupno pet break lopti u šestom gemu.

Izgubljeni set još nije toliki problem, ali kada je Popyrin sve ponovio u drugom setu i dobio i njega sa 6:4, Đoković se našao u problemima.

Uspio je srpski tenisač dobiti treći set s glatkih 6:2, ali onda Popyrin u četvrtom osvaja četiri gema u nizu, dolazi do 5:2 i dvostrukog breaka, prvi servis za meč nije iskoristio, ali zato je drugi i prošao je u osminu finala.

Đoković je imao 16 aseva i čak 14 dvostrukih servis pogrešaka, konverziju na mreži tek 48 posto, 49 neprisiljenih pogrešaka uz 40 winnera i općenito nije to bilo niti blizu njegove razine.

Popyrin ide u osminu finala gdje će igrati protiv Francesa Tiafoea koji je nakon četiri sata borbe svladao Bena Sheltonatest

US Open, treće kolo:
Alexei Popyrin (Australija, 28) - Novak Đoković (Srbija, 2) 6:4, 6:4, 2:6, 6:4

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!