Ostali sportovi

Roko Farkaš svjetski juniorski prvak u skoku u dalj, Mia Wild srebrna na 100 s preponama!

Mihaela Bradovski • subota, 31.08.2024.
Roko Farkaš svjetski juniorski prvak u skoku u dalj, Mia Wild srebrna na 100 s preponama!
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Nakon zlata Jane Koščak u sedmoboju, Hrvatska ima još dva odličja sa Svjetskog juniorskog prvenstva u atletici! Roko Farkaš zlatni je u skoku u dalj, a Mia Wild na 100 metara s preponama...

Sjajne vijesti za hrvatsku atletiku dolaze sa Svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava u Limi! Roko Farkaš novi je svjetski prvak, Mia Wild ima srebro, a Vita Barbić je četvrta!

Farkaš je uzeo zlato u skoku u dalj sa skokom od 8.17, fantastičnim skokom koji je za dva centimetra dalji od onog iz finala koji je i službeni hrvatski juniorski rekord.

Ovaj se neće računati kao rekord jer je bio uz vjetar koji je bio malo iznad dopuštenog (+2.4), ali nije niti bitno, od njega tek dolazi ono najbolje.

Svestrani Međimurac ima veliku želju nastupiti na Olimpijskim igrama, ali u desetoboju, vrhunski je i sprinter i već sada je velika priča hrvatske atletike.

Farkaš je slavio dosta uvjerljivo ispred drugoplasiranog Luke Boškovića iz Srbije koji je imao najbolji skok na 7.93.

Maksimum je izvukla i Mia Wild na 100 metara s preponama gdje je osvojila drugo mjesto s 13.15.

Wild je zaostala za pobjednicom 16 stotinki, Jamajčanka Kerrica Hill je priča za sebe i već sada istrčava utrke ispod 13 sekundi što je učinila i u ovom finalu. Treća je bila Australka Delta Amidzovski s 13.24.

U finalu koplja nastupila je Vita Barbić i zauzela četvrto mjesto s 53.54. Manje od pola metra nedostajalo joj je za odličje, a daleko nije bilo niti srebro.

Uvjerljivo najbolja, prejaka za ovu konkurenciju bila je Ziyi Yan iz Kine koja već sada baca koplje na preko 64 metra, a ovdje je slavila sa 63.05. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!