Ostali sportovi

Na Hanžeku će nastupiti i jedan od najbržih trkača na 200 metara u povijesti

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 31.08.2024.
Na Hanžeku će nastupiti i jedan od najbržih trkača na 200 metara u povijesti

Utrka atletičara na 200 metara bit će svakako jedna od najzanimljivijih na 74. Boris Hanžeković memorijalu, budući da je na startnoj listi niz trofejnih i iznimno brzih sprintera.

To prije svih vrijedi za aktualnog svjetskog doprvaka na 200 metara i finalistu Olimpijskih igara Erriyona Knightona, čijih je 19.49 šesti rezultat svih vremena u ovoj disciplini. Ove godine je Knighton na američkim olimpijskim kvalifikacijama trčao 19.77.

"Veselim se trčati na mitingu u Zagrebu i nadam se da ste spremni za brzu utrku. Jedva čekam vidjeti kakva je publika u Zagrebu", kratko je najavio svoj nastup Knighton.

Još brži od Knightona ove je godine bio njegov sunarodnjak Courtney Lindsey, kojeg ćemo također gledati u Zagrebu. On je u travnju s 19.71 postavio osobni rekord.

Posebnu pozornost privlače Brendon Rodney i Matthew Hudson-Smith. Rodney je s kanadskom štafetom 4x100 metara osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a osobni rekord na 200 metara mu je 19.96. Hudson-Smith je, pak, u Parizu osvojio srebrnu medalju na 400 metara, aktualni je svjetski doprvak i europski rekorder (43.44) u toj disciplini, ali vrlo brz i na pola kruga.

Na startnoj listi su i afrički prvak te finalist Olimpijskih igara Joseph Fahnbulleh s osobnim rekordom 19.83 te naš Roko Farkaš koji je senzacionalnim nastupom na Europskom prvenstvu u Rimu sa 20.70 srušio 43 godine star rekord Željka Knapića.

Rekord Boris Hanžeković memorijala s 19.88 od 2015. godine drži bivši svjetski i europski prvak Ramil Guliyevtest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!