Nogomet

Pobjeda od velikog značaja: Hajduk na Poljudu dočekuje Osijek

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 31.08.2024.
Pobjeda od velikog značaja: Hajduk na Poljudu dočekuje Osijek
Foto: Mario Strmotić/HINA

Utakmica dana u SuperSport HNL-u igra se na Poljudu gdje gostuje Osijek. Atmosfera oko oba kluba je daleko od idealne i traži se pobjeda koja bi im puno značila...

Posve drugačije zamišljali su početak rujna u Hajduku i Osijeku. I jedni i drugi su se već oprostili od Europe i to velikim kiksevima koji su ih uzdrmali, igra nije na razini kakvu su očekivali, a i rezultati kašljucaju.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hajduk je tu u prvenstvu u boljoj poziciji, kod kuće je ipak upisao dvije pobjede (Varaždin, Slaven Belupo), ali u gostima još nema pobjedu već je remizirao protiv Lokomotive i Istre 1961.

Kako u Splitu uvijek gledaju prema vrhu gdje se trenutno nalazi Dinamo, zaostatak za Modrima je četiri boda, a prvenstvo je tek počelo i nipošto ne žele dopustiti neko snažnije odvajanje glavnog rivala, a za to im treba pobjeda protiv Osijeka.

Osijek je također u sto briga, ostao je bez Ramona Miereza koji je bio od ogromnog značaja, u prvenstvu je osvojen samo jedan bod, ispalo se iz Europe od uistinu skromnog protivnika, ali malo se cijela priča ublažila s nova četiri igrača koja su stigla u klub.

Osječani su napravili sve kako bi ih registrirali i da dobiju pravo nastupa već na Poljudu, a svaki od njih je itekako potreban. Možda posebno napadač Arnel Jakupović s obzirom da od Ademija nismo previše vidjeli i nije dokazao da je gol igrač. Jakupović ima drugačije reference.

Novi poraz ne bi dobro sjeo Osijeku koji bi tako na reprezentativnu stanku otišao samo s jednim osvojenim bodom. Najveće je pitanje može li se podići s psihološke strane i mogu li tu pomoći instantno novopridošli igrači.

Što su rekli

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Možemo reći da je ovo lažan poredak, Osijek ne zaslužuje ovu poziciju. Osijek je drugi po posjedu odmah nakon Dinama i nas, sve je izgubio nezasluženo. Trebamo biti prava ekipa, čeka nas velika utakmica. Nećemo plakati zbog naših problema, nema predaje. Uvijek igramo na pobjedu, ali ovdje nas čeka teška utakmica i moramo procijeniti koje ćemo rizike uzeti. Pobjeda nam treba, ali to nije jednostavno protiv Osijeka. Lako je pričati, moramo biti pravi."

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Ovo je već treći puta u pet uvodnih kola kako igramo s jednim od najtežih protivnika. Znam težinu sutrašnje utakmice, svjestan da u nogometu i najsitniji detalji mogu promijeniti cijeli tijek igre. Neki su nas igrači napustili prije nego li su nam došli neki novi, ali je moja poruka navijačima kako osjećam da ćemo uspješnije nastaviti sezonu. Imamo zasad malo uspjeha, međutim, ipak se vidi da nešto radimo. Momčad je uložila puno truda, a sretan sam što su nam sada stigli i novi igrači koji nam mogu puno značiti. I još nešto. U nekim segmentima imamo najbolju statistiku u ligi, recimo s najviše udaraca i ubačaja lopte pred suparnička vrata, drugi smo iza Dinama po posjedu i stvorenim šansama. Nikada ranije nisam vidio da momčad koja ima takve pokazatelje ne dobije ono što joj na terenu pripada."

Mjesto, vrijeme, sudac

Split, Poljud, 20:45

Sudac: Mario Zebec

Nedostaju

Hajduk: Sanyang, Brajković, Šarlija, Moufi (ozljede), Uremović (kartoni)

Osijek: Guedes (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošle sezone uspješniji su bili Osječani. Upisali su dvije pobjede, Hajduk jednu dok je jedan susret završio remijem. Zanimljivo, domaćin niti jednom u ta četiri susreta nije slavio.

Prognoza

Hajduk je domaćin i to mu daje ulogu blagog favorita, ali teško je procijeniti s obzirom da su i jedni i drugi daleko od onog gdje žele biti. test

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Rijeka 410:0+1010
3Šibenik 56:609
4Hajduk 46:4+28
5Varaždin 43:2+15
6Gorica 56:7-15
7Istra 1961 43:11-84
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 44:8-41
10Slaven Belupo 43:8-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Rijeka 410:0+1010
3Šibenik 56:609
4Hajduk 46:4+28
5Varaždin 43:2+15
6Gorica 56:7-15
7Istra 1961 43:11-84
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 44:8-41
10Slaven Belupo 43:8-51

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!