SuperSport HNL, 5. kolo, 31.08.2024, 18:15 h, Gradski stadion u Koprivnici
Suci: Dario Bel, Goran Pataki, Marjan Tomas; 4. sudac: Mateo Erceg
Slaven Belupo
Slaven Belupo
0:1(0:1) Istra 1961
Mario Čuić 30'
Istra 1961

Jedan gol vrijedan tri boda, Puljani slavili u Koprivnici

Petar Jenjić • subota, 31.08.2024.
Jedan gol vrijedan tri boda, Puljani slavili u Koprivnici
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U susretu petog kola SuperSport HNL-a, nogometaši Istre 1961 slavili su na gostovanju kod Slaven Belupa s 0:1, a jedini gol na susretu postigao je Mario Čuić…

Jedan pogodak vidjeli smo na utakmici između Slaven Belupa i Istre 1961, a postigli su ga Puljani koji su odnijeli pobjedu iz Koprivnice. To im je drugo slavlje ove sezone, dok Slaven Belupo ostaje na samo jednom bodu.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ivan Sušak je u četvrtoj minuti izletio na loptu i nezgodno se zabio u Matea Lisicu te ostao na travnjaku. Srećom, minuti kasnije nastavio je s igrom, a to je ujedno bila i najvažnija situacija za izdvojiti u prvih 15-ak minuta utakmice. Nijedna ekipa nije uspjela konkretnije zaprijetiti.

Iz prve šanse prave šanse, Istra je stigla do pogotka. Igrala se 30. minuta, Mateo Lisica je proigrao Advana Kadušića na desnoj strani, on poslao loptu kroz peterac, a na drugoj stativi bio je Mario Čuić koji je skrenuo u mrežu za 0:1. Kadušić u dobroj situaciji osam minuta kasnije, pucao je s 14 metara, ali poslao je loptu kraj gola.

Odlična situacija za Slaven u 40. minuti, Šimun Butić je pucao iskosa, ali Lovro Majkić odbio u korner. Do kraja poluvremena izdvaja se još pokušaj Ivana Dolčeka koji je otišao kraj gola.

Odmah na poluvremenu domaćin je napravio čak četiri promjene, a u 57. minuti Marko Lešković morao je izaći zbog ozljede, tako da je ispucao svih pet domaći strateg. Činilo se da je domaćin Slaven Belupo došao do poravnanja u 65. minuti. Ubačaj s desne strane, Tomislav Božić je glavom prebacio loptu, Istrin branič pokušao je odbiti, ali isti igrač s poda šalje loptu u mrežu. Ipak, dosuđeno je zaleđe.

Uslijedila su dva dobra pokušaja Istre, u 70. i 73. minuti. Prvo je opalio Dario Marešić iz slobodnog udarca iz velike daljine, ali je to od živog zida otišlo malo kraj gola. Sličan ishod je imao i Slavko Blagojević koji je pucao s 20-ak metara.

U završnici susreta Slaven Belupo očekivano je pritisnuo u završnici susreta, ali nije bilo promjene rezultata. Bodovi su otišli u Pulu. test

SuperSport HNL, 5. kolo:
Slaven Belupo - Istra 1961 0:1

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!