SuperSport HNL, 5. kolo, 31.08.2024, 20:45 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Mario Zebec, Bojan Zobenica, Jerko Crnčić; 4. sudac: Antonio Melnjak
Hajduk
Hajduk
Marko Livaja 56'
1:0(0:0) Osijek
Osijek

Hajduk svladao blijedi Osijek i s novim bodovima ide na reprezentativnu pauzu

Petar Jenjić • subota, 31.08.2024.
Hajduk svladao blijedi Osijek i s novim bodovima ide na reprezentativnu pauzu
Foto: Mario Strmotić/HINA

Nogometaši Hajduka upisali su treću pobjedu ove sezone u SuperSport HNL-u. Na domaćem terenu svladali su Osijek pogotkom Marka Livaje...

Hajduk
Osijek
7
(do 76')
10
(do 86')
32
(do 76')
34
(do 49')
Pričuvni igrači
 
Trener
Gennaro Gattuso
9
(do 18')
20
Tiago Dantas
(do 69')
36
(do 69')
39
(do 81')
Pričuvni igrači
17
Arnel Jakupović
18'
27
Jorge Santos Fortes Hernani
69'
Trener
Federico Coppitelli

Nova domaća utakmica i nova prvenstvena pobjeda za Hajduk koji je slavio protiv Osijeka u sklopu petog kola SuperSport HNL-a. Jedan gol vidjeli smo na dvoboju koji je ponudio nešto bolju igru domaćina i gotovo ništa od strane gostiju.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nismo vidjeli puno od igre na početku susreta, a gosti su već u 19. minuti morali raditi zamjenu jer se ozlijedio Kemal Ademi. Iako je prije samo dva dana igrao za Maribor, Arnel Jakupović već večeras je debitirao za Osijek.

Nakon solidnog udarca u šestoj minuti, Bruno Durdov krasno je prošao po desnoj strani u 39. i opalio iskosa, ali Marko Malenica odlično je obranio. Tri minute kasnije pucao je Ivan Rakitić iz slobodnog udarca, no otišlo je u vanjski dio mreže. Bilo je to sve od prvog poluvremena, Osijek nije uputio nijedan udarac prema Hajdukovom golu.

Činilo se da je Hajduk zabio gol početkom nastavka, ali ipak ništa od toga. Dobra kombinacija po desnoj strani, Durdov je proigrao Šimuna Hrgovića, on proslijedio u pet metara za Kalika, ali sjajna, zaista sjajna obrana Malenice koji je nakon toga obranio i udarac Hrgovića.

Ništa bez Marka Livaje. Najbolji igrač Hajduka odigrao je dupli pas s Rokasom Pukštasom u 56. minuti i sjajnom završnicom doveo domaće u vodstvo. Gosti su tražili prekršaj u začetku akcije, ali ništa od toga nije bilo. Četiri minute kasnije i Pukštas je zabio gol, no dosuđeno je zaleđe.

Darko Nejašmić je izgubio loptu u opasnoj situaciji u 79. minuti, Aleksandar Trajkovski je imao mat situaciju, ali Malenica je obranio. Dobro je prošao Pukštas minutu kasnije i pucao iskosa s desne strane u suprotni kut, otišlo je malo kraj gola.

Udarac Hernanija u 88. minuti, Lučić je obranio nogom, a to je bio prvi udarac u okvir Osijeka koji tijekom cijelog susreta zaista nije ponudio puno od igre i ostaje pri samom dnu prvenstvene ljestvice.

SuperSport HNL, 5. kolo:
Hajduk - Osijek 1:0

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!