Ostali sportovi

Davor Komar u polufinalu boccije, nadomak odličja na Paraolimpijskim igrama

Sportnet, Branimir Korać • subota, 31.08.2024.
Davor Komar u polufinalu boccije, nadomak odličja na Paraolimpijskim igrama
Foto: Daniel Kasap/HINA

Najbolji hrvatski igrač boccije Davor Komar plasirao se u polufinale kategorije BC4 na Paraolimpijskim igrama u Parizu osiguravši borbu za jedno od odličja.

Komar je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Tajlanđanina Pornchoka Larpyena sa 7:2 ostvarivši i četvrtu pobjedu na turniru nakon što je prve tri ostvario u skupini.

Komar, koji je aktualni europski prvak, je u prvom kolu pobijedio Slovaka Martina Streharsykog sa 10:1, potom i Španjolca Vasilea Agachea sa čak 18:0, da bi nastup u skupini zaključio slavljem protiv Kolumbijca Edilsona Chica Chice u "tie-breaku".

"Sretan sam i ponosan. Već sam godinama među prvih 10 u svijetu i mislim da je bilo vrijeme za ovako nešto," kazao je 53-godišnji Puležan.

"Ispred mene su još dvije prilike, ne mislim ih propustiti. Zaslužujem medalju, puno je tu muke, rada i truda," dodao je. Protivnik na putu do finala bit će mu Britanac Stephen McGuire.

Nažalost, Dora Bašić u kategoriji BC1 nije se uspjela plasirati u polufinale nakon što je izgubila od Japanke Hiromi Endo sa 0:7.

"Nisam zadovoljna, mogla sam puno bolje i više," kazala je razočarana 39-godišnja Brođanka koja je na lani u Rio de Janeiru osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu.

Paraolimpijske igre su završile i za najboljeg hrvatskog paratekvondaša Ivana Mikulića.

Mikulić je u Pariz stigao kao branitelj srebra iz Tokija, no natjecanje koje održano, kao i za vrijeme olimpijskog turnira, u Grand Palaisu završio je s dva poraza.

Kao drugi nositelj u prvom kolu je bio slobodan, u četvrtfinalu je potom izgubio od Rusa Aliaskhaba Ramazanova sa 6:21, da bi u prvoj borbi repesaža izgubio i od Kazahstanca Omiralija sa 8:24.

"Nije moj dan, momci su bili bolji. U prvoj borbi je Rus daleko bolje odradio meč, meni ta prva borba uvijek najteže leži, no u drugu borbu sam ušao mirne glave, vidio sam i dosta naših navijača. Želio sam to i opravdati, dao sam sve od sebe, ali jednostavno nije išlo. Rekao bi da nikada nisam bio spremniji, iskusniji, fizički i mentalno bolji, ali dogodi se i takav dan," kazao je 29-godišnji Splićanin.

Borbu je prokomentirao i Ivanov trener, Mladen Tomić.

"Ivan je u repesaž ušao previše sa srcem, bez razmišljanja. Ovog borca je do sada dobio šest, sedam puta. U Parizu su svi spremni, svi žele pobjedu, nažalost, danas nije išlo," kazao je Tomić. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!