Tenis

Dodig, Pavić i Mektić izborili osminu finala US Opena!

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 01.09.2024.
Dodig, Pavić i Mektić izborili osminu finala US Opena!
Foto: Marko Jurinec/HINA

Tri hrvatska predstavnika u konkurenciji parova: Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić, izborili su svoje mjesto u osmini finala US Opena...

Ivan Dodig i Mate Pavić borit će se jedan protiv drugoga za plasman u četvrtfinale US Opena, nakon što su u subotu osigurali mjesto u osmini finala turnira muških parova.

Igraj na US Open na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dodig u New Yorku nastupa sa svojim novim partnerom, Čehom Adamom Pavlašekom, a u oni su u meču drugog kola pobijedili Kolumbijca Nicolasa Barrientosa i Tunižanina Skandera Mansourija sa 6:4, 6:7, 6:3 nakon više od dva sata igre.

Hrvatsko-češki par je mogao do pobjede i na lakši način, ali su Dodig i Pavlašek u drugom setu propustili vodstvo od 3:1. Ipak, break za 4:2 u trećem setu pretvorili su u pobjedu.

Pobjednici Roland Garrosa, Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo, trebali su više od dva i pol sata za slamanje otpora Belgijaca Sandera Gillea i Jorana Vliegena. Na kraju su slavili sa 7:6, 6:7, 6:4.

U prva dva seta nijedan par nije uspio doći do prilike za break. Pavić i Arevalo su osvojili tie-break prvog seta, a Belgijci su u 13. gemu druge dionice uspjeli izboriti odluku u trećem setu. U njemu su Pavić i Arevalo u prvom gemu došli do breaka, u sljedećem spasili tri break lopte i sačuvali prednost do kraja dvoboja.

Nikola Mektić se pridružio Paviću i Dodigu u osmini finala US Opena, pobijedivši sa svojim partnerom Wesleyjem Koolhofom protiv Brazilaca Rafaela Matosa i Marcela Mela sa 6:3, 6:7, 6:3.

Mektić i Koolhof će za plasman u četvrtfinale igrati protiv aktualnih wimbledonskih pobjednika, Finca Harrija Heliovaare i Britanca Henryja Pattena.

Bit će to repriza osmine finala s turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje je finsko-britanska kombinacija slavila u tri seta. test

US Open, 2. kolo:
Koolhof/Mektić - Matos/Melo 6:3, 6:7 (5), 6.3
Arevalo/Pavić - Gille/Vliegen 6:7 (4), 7:6 (7), 6:4
Dodig/Pavlašek - Barrientos/Mansouri 6:4, 6:7 (5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!