Ostali sportovi

Nika Slaček osvojila srebro na Svjetskom kadetskom prvenstvu

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 01.09.2024.
Nika Slaček osvojila srebro na Svjetskom kadetskom prvenstvu

Hrvatska džudašica Nika Slaček osvojila je srebro na Svjetskom kadetskom prvenstvu u kategoriji do 70 kilograma. U finalu nije uspjela svladati Francuskinju Lucie Rullier...

Sjajne vijesti dolaze nam iz Perua, a za iste se pobrinula Nika Slaček (JK "Profectus" – Samobor) koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom kadetskom (U-18) prvenstvu koje se održava u Limi.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalu kategorije do 70kg, Samoborka se susrela s Francuskinjom Lucie Rullier koja je nakon nešto više od dvije minute borbe bacila za ippon s ashi-gurumom.

Nika je odradila fantastične tri borbe u preliminarnom djelu natjecanja te je pobjedama nad Zoylom Nevadom (Peru), Missy Jen Mbele Dorval (Kanada) i Zsuzsanom Sarkozi (Mađarska) izborila polufinale i borbe za medalju.

Plasman u finale je izborila pobjedom protiv Nizozemke Xannom van Lijf. 16-godišnjakinja nije uspjela postati treća hrvatska svjetska kadetska prvakinja poslije Karle Prodan i Helene Vuković, ali pokazala je da kategorija -70kg očito pripada hrvatskom džudu.

U kategoriji -90kg nastupio je Dan Koncilija (JK "Zagreb") te završio natjecanje na sedmom mjestu. Koncilija je upisao pobjedu protiv Nizozemca Brama Nederbragta i poraze protiv Arkadiija Samiolova (Ukrajina) te Gruzijca Giorgija Gelašvilija.

Filip Knez (JK "Šibenik") upisao je po pobjedu i poraz u kategoriji -60kg, bolji je bio protiv Adriana Lapaixa Ramireza (Dominikanska Republika), dok je poražen protiv Bencea Gala iz Mađarske.

U kategoriji -66kg nastupio je David Šega (JK "Lika" – Zagreb), također s pobjedom i porazom. U prvom kolu savladao je domaćeg predstavnika Belenghera Sandovala, a poražen je u drugom kolu protiv Gruzijca Giorgija Givišvilija.

Laura Barišić (-52kg/JK "Solin") i Luka Ivanković (+90kg/JK "Dubrovnik") poraženi su u prvom kolu.

Medalja koju je osvojila Slaček, prve je za Hrvatsku na Svjetskom kadetskom prvenstvu nakon 2019. godine kada je Ana Viktorija Puljiz osvojila srebro u kategoriji -48kg kilograma, a Katarina Krišto broncu u kategoriji -63kg.

Na SP-u nastupa 403 džudaša i džudašica iz 48 država. test

Foto: Tamara KULUMBEGASHVILI (IJF)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!