Košarka

U čast Dražena okuplja se veliki dio reprezentacije iz 1992. godine

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 01.09.2024.
U čast Dražena okuplja se veliki dio reprezentacije iz 1992. godine
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Velik dio hrvatske košarkaške reprezentacije, koja je osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, okupit će se na Memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića...

U čast kapetana Dražena Petrovića, u Areni Zagreb na Memorijalnoj utakmici u četvrtak, 5. rujna, okupit će se velik dio hrvatske košarkaške reprezentacije iz 1992. godine koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni i još jednom odati počast svom suigraču i kapetanu s kojim su ostvarili jedan od najvećih hrvatskih sportskih uspjeha.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za Hrvatsku su tada u Barceloni igrali: Dražen Petrović, Vladan Alanović, Franjo Arapović, Danko Cvjetičanin, Alan Gregov, Arijan Komazec, Toni Kukoč, Aramis Naglić, Velimir Perasović, Dino Rađa, Stojko Vranković i Žan Tabak.

Memorijalna utakmica igra se 60 godina nakon što je u Šibeniku rođen jedan od najpoznatijih svjetskih košarkaških virtuoza Dražen Petrović. Danas, generacije i generacije ljubitelja sporta žive Draženov duh i odaju počast sportskom velikanu.

Osim sportskog aspekta, ova utakmica ima i kulturnu vrijednost jer slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića. Pokrovitelj ovog događaja je Vlada Republike Hrvatske, a održava se uz podršku Hrvatskog košarkaškog saveza i partnera. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!