SuperSport HNL, 5. kolo, 01.09.2024, 18:15 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Patrik Kolarić, Luka Bajić, Nikola Kečkiš; 4. sudac: Tihomir Pejin
Lokomotiva
Lokomotiva
0:1(0:0) Varaždin
Dimitar Mitrovski 51' (11m)
Varaždin

Varaždinci zasluženo odnose pobjedu iz Kranjčevićeve

Petar Jenjić • nedjelja, 01.09.2024.
Varaždinci zasluženo odnose pobjedu iz Kranjčevićeve
Foto: Pixsell

Odigrana je pretposljednja utakmica petog kola SuperSport HNL-a. Lokomotiva je u Kranjčevićevoj bila domaćin Varaždinu, a do pobjede su stigli gosti kojima je za pobjedu bio dovoljan pogodak s bijele točke...

Zanimljiva je bila pretposljednja utakmica petog kola SuperSport HNL-a između Lokomotive i Varaždina. Do druge uzastopne pobjede stigla je momčad Nikole Šafarića koja je slavila s 0:1. Varaždinci su tijekom susreta imali više šansi, dva puta pogađali stativu te zasluženo uzeli sva tri boda.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva ozbiljna situacija dogodila se na isteku 19. minute. Jako dobra akcija Varaždinaca, Michele Šego je odigrao povratnu loptu za Marka Dabru koji je potpuno usamljen pucao s 8-9 metara, ali ravno u Zvonimira Šubarića. Odmah nakon toga udarac Dimitra Mitrovskog završio je u bloku, a zatim u rukama vratara Lokomotive.

U 24. minuti Lamine Ba nije najbolje zahvatio loptu u izglednoj nakon centaršuta, otišlo je preko gola. Prvi udarac u okvir domaćin je imao tri minute kasnije kada je Duje Čop pucao iz slobodnog udarca, ali išlo je ravno u Olivera Zeleniku.

Odlična sekvenca Varaždina u 35. minuti, ali ipak bez gola. Prvo je udarac Šege obranio Šubarić, nakon toga vratar Lokomotive brani udarac Mitrovskog, a uslijedio je još jedan pokušaj istog igrača koji je završio na stativi. Do kraja poluvremena imali smo solidan udarac Silvija Goričana s jedne i Šege s druge strane.

U 50. minuti Zvonimir Šubarić srušio je Michelea Šegu, a Patrik Kolarić bez zadrške pokazao na najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Mitrovski. Možemo reći, zasluženo vodstvo gostiju.

Dugo nismo vidjeli puno konkretnijih situacija na obje strane terena. U 78. minuti odličan prodor Šege i povratna lopta za Mitrovskog koji je po drugi put danas pogodio okvir gola. Do kraja nije bilo novih promjena. test

SuperSport HNL, 5. kolo:
Lokomotiva - Varaždin 0:1

FOTO: Josip Mikačić/PIXSELL

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!