Tenis

Kraj u osmini finala: Donna Vekić poražena u tri seta, Zheng još jednom bolja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.09.2024.
Kraj u osmini finala: Donna Vekić poražena u tri seta, Zheng još jednom bolja
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela izboriti prolaz u četvrtfinale US Opena. Nakon velike borbe Kineskinja Qinwen Zheng svladala ju je sa 7:6, 4:6, 6:2...

Donna Vekić zaustavljena je u osmini finala US Opena. Olimpijska pobjednica Qinwen Zheng imala je teži posao nego u finalu u Parizu, ali Donna nije uspjela nadoknaditi zaostatak u kojem se našla na početku trećeg seta.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi set pripao je Kineskinji u tie-breaku, obje su igračice čvrsto držale svoj servis i nije bilo breakova te je odluka pala u 13. igri. Tamo je Zheng bila uvjerljiva i dobila ga sa 7:2.

U drugom setu Donna je odmah povela s 2:0, ali Kineskinja se vraća. Vekić je mogla do novog breaka kod 3:2, imala je 15:40, međutim nije dovršila posao. Nova prilika ukazala se kod 5:4, tu je na servisu Zheng imala tri set lopte, treću je iskoristila za 1-1 u setovima.

Donna nije dobro otvorila treći set i Zheng je odmah stigla do breaka. Priliku za povratak u meč Vekić je imala kod 3:2 na servisu Kineskinje, kod 30:30 imala je dobru priliku na mreži, ali dropshot je završio na vrhu mreže i vratio se na njenu stranu. Umjesto break lopte i prilike za 3:3, Kineskinja je uzela gem.

Odmah nakon toga Vekić gubi još jednom servis i Zheng završava posao te sa 6:2 u trećem setu prolazi dalje.

Donna je meč završila s jednim winnerom više (34:33), ali je imala i 15 neforsiranih pogrešaka više (36:21) i tu je ključ poraza u ovom susretu.

Zheng će u četvrtfinalu igrati protiv Arine Sabalenketest

US Open, osmina finala:
Qinwen Zheng (Kina, 7) - Donna Vekić (Hrvatska, 24) 7:6(2), 4:6, 6:2

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!