Tenis

Draper i Machač u borbi za prvo četvrtfinale u karijeri na Grand Slam turnirima

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.09.2024.
Draper i Machač u borbi za prvo četvrtfinale u karijeri na Grand Slam turnirima
Foto: EPA

U prvom meču dana muškog dijela US Opena sastat će se Britanac Jack Draper i Čeh Tomaš Machač koji idu po rezultat karijere na Grand Slam turnirima...

Jedan od dvojice mladih tenisa, Britanac Jack Draper ili Čeh Tomaš Machač, prvi put u karijeri plasirat će se u četvrtfinale na nekom Grand Slam turniru. Machač je prolaskom u četvrto kolo već ostvario svoj najbolji rezultat dok ga je Draper izjednačio.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čeh do ove godine nikada nije prošao kroz drugog kolo, ali napokon je probio tu granicu plasmanom u treće kolo Australian Opena i Roland-Garrosa. U New Yorku je napravio i korak dalje te stigao do četvrtog kola.

S druge strane Draper je jedino na US Openu uspio doći dalje od drugog kola. Ima treće kolo iz 2022. godine i četvrto kolo od prošle godine kada je zaustavljen u četiri seta u meču protiv Andreja Rubljova.

Draper je trenutno 25. igrač svijeta, a u New Yorku još nije izgubio niti jedan set. U prvom kolu kod vodstva 6:3, 6:0, 4:0 Zhizhen Zhang predao mu je meč, Facunda Diaz Acostu svladao je sa 6:4, 6:2, 6:2, a senzacionalnog pobjednika protiv Carlosa Alcaraza, Botica van de Zandschulpa, svladao je sa 6:3, 6:4, 6:2.

Machač je 14 mjesta lošije plasiran od Drapera, ali i on je dosad bio uvjerljiv te još nije izgubio niti set. Krenuo je pobjedom protiv Fabija Fogninija sa 7:5, 6:1, 6:3, zatim je svladao Sebastiana Kordu sa 6:4, 6:2, 6:4 te u trećem kolu Davida Goffina sa 6:3, 6:1, 6:2.

Kada netko od njih izgubi prvi set u današnjem meču, naći će se na "nepoznatom terenu" na ovom turniru i bit će zanimljivo vidjeti kako će i jedan i drugi reagirati.

Mjesto, vrijeme

New York, Louis Armstrong Stadium, 18:30

Prošli dvoboji

Machač je dosad bio uspješan u međusobnim dvobojima, susreli su se tri puta i sva tri puta je slavio. U tri seta bio je bolji na tvrdim podlogama dok je na zemlji slavio u dva seta.

Prognoza

Obojica su u odličnoj formi i teško je tu prognozirati, ali Draper se ipak čini za nijansu bliži pobjedi. test

FOTO: EPA/SARAH YENESEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!