Tenis

Dimitrov u sjajnom meču svladao Rubljova, Australac zaustavljen nakon pobjede nad Đokovićem

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.09.2024.
Dimitrov u sjajnom meču svladao Rubljova, Australac zaustavljen nakon pobjede nad Đokovićem
Foto: EPA

Odigrana su četiri susreta osmine finala US Opena jedini nepostavljeni igrač u ovom dijelu ždrijeba, oprostio se od turnira...

Najbolji meč osmine finala US Opena odigrali su Grigor Dimitrov i Andrej Rubljov. Tri sata i 40 minuta trajala je borba, Dimitrov je vodio s 2-0 u setovima, Rubljov se vratio, ali u petom setu Bugarin je ponovno bio na vrlo visokoj razini i otišao do pobjede.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

21 as i deset dvostrukih pogrešaka Rubljova te 17 aseva i 12 dvostrukih Dimitrova, a Dimitrov je do pobjede došao iako je imao manje break lopti (18:10), manje winnera (47:41) i više neforsiranih pogrešaka (67:59).

Točno sat vremena manje je trebalo Alexanderu Zverevu da eliminira Amerikanca Brandona Nakashimu. Izgubio je Zverev prvi set sa 6:3, ali u naredna tri je bio vrlo uvjerljiv te je u njima izgubio ukupno pet gemova.

Nijemac je bio sjajan, Nakashimi je dopustio u cijelom meču jednu break loptu koju je ovaj i iskoristio. S druge strane Zverev ih je imao čak 18 i šest iskoristio.

Slično je bilo i u dvoboju između Taylora Fritza i Caspera Ruuda, Fritz je izgubio prvi set, ali se na vrijeme oporavio i uzeo naredna tri. Pogodio je 24 asa i zasluženo prošao dalje.

Od turnira se oprostio Alexei Popyrin, pobjednik nad Novakom Đokovićem. U ključnim trenucima Frances Tiafoe bio je bolji. test

US Open, osmina finala:
Grigor Dimitrov (Bugarska, 9) - Andrej Rubljov (-, 6) 6:3, 7:6(3), 1:6, 3:6, 6:3
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Brandon Nakashima (SAD) 3:6, 6:1, 6:2, 6:2
Taylor Fritz (SAD, 12) - Casper Ruud (Norveška, 8) 3:6, 6:4, 6:3, 6:2
Frances Tiafoe (SAD, 20) - Alexei Popyrin (Australija, 28) 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:3

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!