Nogomet

Kopić s Dinamom na teškom gostovanju traži priključak s vrhom

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.09.2024.
Kopić s Dinamom na teškom gostovanju traži priključak s vrhom
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

U susretu osmog kola rumunjskog prvenstva Universitatea Cluj na svom travnjaku dočekuje Dinamo iz Bukurešta...

Zanimljiv dvoboj u sklopu osmog kola rumunjskog prvenstva. Universitatea Cluj na svom travnjaku dočekuje Dinamo iz Bukurešta kojeg vodi hrvatski stručnjak Željko Kopić.

Igraj na utakmice rumunjskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kopić je svojevremeno bio trener zagrebačkog Dinama, a sada je na klupi drugog Dinama, onog iz Bukurešta, te mu ove sezone jako dobro ide. Prošla sezona bila je teška i najvažnije je bilo izboriti ostanak u ligi, a ove sezone situacija je drugačija.

Dinamo je trenutno na šestom mjestu na ljestvici i ima samo tri boda manje od vodeće trojke, u sedam odigranih utakmica upisao je samo jedan poraz i nada se kako će će i u današnjem dvoboju uzeti bodove.

Jedini poraz Kopićeva momčad upisala je još u prvom kolu u gostima kod CFR Cluja koji je slavio s 3:2. Vodio je Dinamo s 2:0, ali domaćin je napravio preokret te slavio golom Tachtsidisa u 93. minuti.

Današnji protivnik Dinamu je Universitatea Cluj koja je trenutno druga s 15 osvojenih bodova, koliko imaju i vodeća Universitatea Craiova te trećeplasirani Otelul.

Universitatea Cluj nema još nijedan poraz u prvenstvu, ali Dinamo je već jednog takvog protivnika zaustavio, u prošlom kolu slavio je s 2:1 protiv Universitatee Craiove koja je dotad bila neporažena.

Inače, između dva kola i jedni i drugi krenuli su i u Kupu, Dinamo je tu bio uspješan i upisao pobjedu dok je Universitatea Cluj poražena.

Mjesto, vrijeme, sudac

Cluj-Napoca, Cluj Arena, 20:30

Sudac: Vlad Baban

Prošli dvoboj

Prošle sezone susreli su se tri puta. Universitatea Cluj je u prvom susretu ugostila Dinamo, završilo je 1:1, zatim je u Bukureštu Universitatea slavila s 1:0 da bi u trećem dvoboju u Cluju bilo 3:3 gdje je Universitatea golom u sudačkoj nadoknadi izbjegla poraz.

Prognoza

Universitatea Cluj je domaćin i bliže je pobjedi, ali ne smije se ignorirati odlična Dinamova forma. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!