Nogomet

Martinez: 'Hrvatska ima jasnu ideju kako igrati, a uz to je tehnički sjajna'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 02.09.2024.
Martinez: 'Hrvatska ima jasnu ideju kako igrati, a uz to je tehnički sjajna'
Foto: EPA

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Roberto Martinez rekao je kako će utakmica s Hrvatskom u četvrtak u Ligi nacija biti drugačija od prijateljske prije tri mjeseca u kojoj je njegova ekipa izgubila sa 1:2.

Službena utakmica u natjecanju poput Lige nacija je drugačija, izjavio je Martinez na konferenciji za medije uoči utakmice u Lisabonu na stadionu kluba Benfice u prvom kolu.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je u lipnju pobijedila u Portugalu u pripremnoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo, što je bila ujedno prva pobjeda ikada hrvatskih igrača nad portugalskima.

"Hrvatska ima jasnu ideju kako igrati, a uz to je tehnički sjajna. Ona sada želi isprati gorak okus s Europskog prvenstva, a nama je drago što igramo s protivnikom koji voli imati loptu u svojim nogama", rekao je.

Hrvatska je ljetos ispala u skupini Europskog prvenstva u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije dok je Portugal ispao u četvrtfinalu na jedanaesterce od Francuske.

"Ligom nacija počinjemo novi ciklus uoči Svjetskog prvenstva. Nama je ovo bitno natjecanje jer ćemo igrati s najboljim reprezentacijama i to u važnom razdoblju", napomenuo je Martinez koji je vodio Portugal 20 puta i pritom je upisao 16 pobjeda i četiri poraza.

Poručio je da je osim uigravanja momčadi i mogućeg priključenja nekih novih igrača ovo natjecanje bitno i rezultatski.

"Portugal je dio povijesti Lige nacija jer je osvojio njeno prvo izdanje", napomenuo je.

Portugal je podigao pehar 2019., a Hrvatska je 2023. izgubila u finalu od Španjolske na jedanaesterce.

"U odnosu na Europsko prvenstvo sada je trenutak za korištenje više igrača, do listopada će mi biti teško izabrati, ali imam spremnu ekipu", rekao je. "Važno mi je imati ravnotežu u momčadi koja uključuje i neke nove igrače kako bismo gledali prema budućnosti".

Dodao je da Portugal trenutno ima 25 do 30 igrača na koje računa.

Među njima je i dalje 39-godišnji kapetan i napadač Cristiano Ronaldo.

"Svaki igrač nakon 30. godine mora se suočiti sa svojom karijerom korak po korak, ali Ronaldova razina je jedinstvena. On igra na nevjerojatnoj razini", rekao je. "Ronaldo je sada važan reprezentaciji, ali nitko ne može govoriti o budućnosti". test

FOTO: EPA/ANTONIO COTRIM

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!