Tenis

Paviću pobjeda protiv Dodiga za mjesto u četvrtfinalu US Opena

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 02.09.2024.
Paviću pobjeda protiv Dodiga za mjesto u četvrtfinalu US Opena
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski tenisač Mate Pavić se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom plasirao u četvrtfinale muških parova na posljednjem ovogodišnjem "grand slam" turniru, US Openu u New Yorku, oni su u dvoboju trećeg kola nadigrali još jednog hrvatskog predstavnika Ivana Dodiga i Čeha Adama Pavlašeka sa 7:5, 7:6(4).

U prvom setu oba para su bila sigurna na svom početnom udarcu do 5:5, a onda su Pavić i Arevalo spasili "break-loptu" s kojom su bili suočeni, dok u sljedećoj igri to nije uspjelo Dodigu i Pavlašeku pa je prvi set pripao hrvatsko-salvadorskoj kombinaciji.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dodig i Pavlašek su "breakom" u petoj igri drugog seta stigli do prednosti koju su držali sve do servisa za set kod 5:4 kada su pokleknuli pa je ta dionica meča otišla do "tie-breaka". U odlučujućoj igri Pavić i Arevalo su stalno bili u rezultatskoj prednosti te su uspjeli završii dvoboj.

Pobjednici ovogodišnjeg Roland Garrosa u četvrtfinalu će igrati protiv boljih iz ogleda Britanca Neala Skupskog i Novozelanđanina Michaela Venusa te Amerikanaca Tristana Boyera i Emilija Navetest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!