Košarka

Na Zrinjevcu bogat program kojim se obilježava 60 godina od Draženovog rođenja

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 03.09.2024.
Na Zrinjevcu bogat program kojim se obilježava 60 godina od Draženovog rođenja
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova - Zrinjevac postaje dom košarke iduća dva dana. Naime, za vrijeme trajanja spektakla Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića, a kojom se u Areni Zagreb obilježava 60. godina njegovog rođenja, brojni će građani i ljubitelji košarke imati prilike prisjetiti se legendarnog virtuoza.

Program na Zrinjevcu se održava u srijedu, 4. rujna od 17 do 23 sata. Započinje glazbom DJ Summera i glazbom benda Mačci, nastavlja se Pub kvizom It's all about Dražen, prijavljuje se na lokaciji. Od sutra se može razgledati i izložba Life of Dražen.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U četvrtak, 5. rujna, na sam dan utakmice, od 10 sati počinje Meet and greet s košarkašima i legendama koji moderira voditeljica Ana Radišić. Kroz cijeli taj dan je glazba DJ Summera i glazbom benda Mačci, a za sve one koji nisu uspjeli osigurati ulaznicu za Arenu, od 20 sati počinje live prijenos utakmice na velikom ekranu.

Memorijalna utakmica igra se 60 godina nakon što je u Šibeniku rođen jedan od najpoznatijih svjetskih košarkaških virtuoza Dražen Petrović. Danas, generacije i generacije ljubitelja sporta žive Draženov duh i odaju počast sportskom velikanu. Osim sportskog aspekta, ova utakmica ima i kulturnu vrijednost jer slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića. Pokrovitelj ovog događaja je Vlada Republike Hrvatske, a održava se uz podršku Hrvatskog košarkaškog saveza i partnera. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!