Tenis

Ćorić nije prijavljen za susret protiv Litve, ima druge planove

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 03.09.2024.
Ćorić nije prijavljen za susret protiv Litve, ima druge planove
Foto: EPA

Hrvatska će za deset dana igrati svoj Davis Cup dvoboj protiv Litve, važan susret, a izbornik Velimir Zovko odredio je tko će nastupati u tom dvoboju...

Izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Zovko u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret Prve skupine Davis Cupa protiv Litve, koji je na rasporedu 13. i 14. rujna u Varaždinu. Na popisu su Duje Ajduković (134. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (204.), Matej Dodig (303.), Mate Pavić (7. u paru) i Nikola Mektić (28.), a uz njih će na treninzima biti i Mili Poljičak (409.).

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovo je trenutno najbolji sastav koji se odazvao pozivu za reprezentaciju. Status prvog igrača prema rang listi imat će Duje Ajduković, koji je u posljednjih godinu dana ostvario veliki napredak, a jako nas raduje što je i sada u izvrsnoj formi. Osvajanje ATP Challengera u Manacoru prošlog tjedna odličan je rezultat", rekao je Zovko.

"Gojo je nakon problema s ozljedom zdravstveno bolje, trenira, igrao je nedavno i turnire, a što se tiče nastupa u reprezentaciji raspoložen je kao i uvijek. Matej Dodig je posljednjih mjeseci jako napredovao, dobro je počeo s nastupom na ovotjednom ATP Challengeru u Istanbulu i ovo će mu biti jako dobro iskustvo. Što se tiče para mislim da ne treba ponavljati za što su sposobni Nikola Mektić i Mate Pavić. Obojici ide odlično i u New Yorku na US Openu."

U službenoj nominaciji ima mjesta za petoricu igrača, ali će u Varaždinu na treninzima biti i Mili Poljičak.

"Mili igra odlično, osvaja turnire i iako danas nije nominiran odazvao se pozivu. To je za svaku pohvalu", rekao je Vela i dodao: "Službeno prvi igrač, Borna Ćorić (98. na rang listi, op.), nije prijavljen. Rekao je da ima druge planove, ali da nam želi sreću i pobjedu protiv Litve."

Pobjednik ovog susreta plasirat će se u najviši rang Davis Cupa za 2025. godinu. Prvog dana, u petak, program će početi u 17 sati, a na rasporedu su dva pojedinačna meča. U subotu, s početkom u 14 sati, krenut će se okršajem parova, nakon čega su predviđena dva pojedinačna dvoboja.

Ulaznice su u pretprodaji na poveznici, a do 6. rujna mogu se kupiti po sniženoj cijeni od pet eura po danu. Nakon 6. rujna cijena će biti 7.5 eura.

Tijekom utorka sastav će prijaviti i litavski izbornik Šarunas Kulnys, a očekuje se da će u postavi biti 19-godišnji Vilius Gaubas (185.) i 35-godišnji Ričardas Berankis (307.). test

AUTOR: HTS

FOTO - EPA, SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!