Tenis

Fritz i Zverev odlučuju o putniku u polufinale, četvrti igrač svijeta nije zaboravio Wimbledon

Mihaela Bradovski • utorak, 03.09.2024.
Fritz i Zverev odlučuju o putniku u polufinale, četvrti igrač svijeta nije zaboravio Wimbledon
Foto: EPA

U prvom četvrtfinalnom dvoboju US Opena u konkurenciji tenisača sastat će se Taylor Fritz i Alexander Zverev, dobri poznanici koji garantiraju neizvjestan dvoboj...

U vrlo zanimljivom četvrtfinalnom dvoboju US Opena sastaju se četvrti igrač svijeta Alexander Zverev i 12. igrač svijeta Taylor Fritz. Obojica imaju velike ambicije i vide priliku za odlazak do kraja.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ispadanjem Novaka Đokovića, otvorio se put u donjem dijelu ždrijeba, Fritz i Zverev su u odličnoj formi i igraju jako dobro te se nadaju kako mogu doći do finala.

Fritz je u dosadašnjem dijelu turnira izgubio samo jedan set. U prva tri kola bez izgubljenog seta eliminirao je Argentince Camila Uga Carabellija i Francisca Comesanu te Talijana Mattea Berrettinija. Jedini set otkinuo mu je u četvrtom kolu Casper Ruud.

Zverev je pak upisao tri pobjede s po 3:1 i jednu bez izgubljenog seta. Tu pobjedu 3:0 ostvario je protiv Francuza Alexandrea Müllera, a po set su mu uzeli Maximilian Marterer, Tomas Etcheverry i Brandon Nakashima.

Fritz je prošle godine igrao u četvrtfinalu US Opena, a četvrtfinale na Grand Slam turnirima mu je ionako maksimalan domet. Ovo mu je prilika da napravi iskorak i to u sezoni u kojoj mu je ovo već treće četvrtfinale na Grand Slamu.

S druge strane Zverev je također prošle godine dogurao do četvrtfinala US Opena, ali ima već i polufinale i finale. Na Grand Slam turnirima već je osam puta došao do polufinala, ovo bi mu bilo deveto.

Mjesto, vrijeme

New York, Arthur Ashe Stadium, 19:30

Prošli dvoboj

Ovo će im biti deseti međusobni dvoboj, a Zverev ima pet pobjeda dok je Fritz upisao četiri. Ove godine susreli su se dva puta, u Rimu je Zverev slavio u četvrtfinalu sa 6:4, 6:3, a sjajan meč odigrali su u osmini finala Wimbledona. Zverev je dobio prva dva seta sa 6:4, 7:6, ali Fritz je okrenuo meč sa 6:4, 7:6, 6:3.

Prognoza

50:50 meč u kojem su šanse podjednake. Obojica igraju dobar tenis, a i dosadašnji mečevi pokazali su da je teško nekome dati prednost. test

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!