Tenis

Paula Badosa i Emma Navarro bore se za svoje prvo polufinale na Grand Slam turnirima

Branimir Korać • utorak, 03.09.2024.
Paula Badosa i Emma Navarro bore se za svoje prvo polufinale na Grand Slam turnirima
Foto: EPA

Prvo četvrtfinale tenisačica na US Openu igrat će Emma Navarro i Paula Badosa. Obje su izjednačile rezultat karijere plasmanom u četvrtfinale i sanjaju odlazak korak dalje...

Vrlo izjednačen i zanimljiv dvoboj očekuje se u četvrtfinalu US Opena u kojem se sastaju Paula Badosa i Emma Navarro. Obje igračice igraju za najveći uspjeh na Grand Slam turnirima u karijeri.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zanimljivo, Badosa je svojevremeno bila i druga igračica svijeta, a do ovog US Opena ima samo jedno četvrtfinale na Grand Slam turnirima. Bilo je to 2021. godine na Roland-Garrosu, od tada je imala puno problema s ozljedama, prijetio joj je i kraj karijere pa je lijepo vidjeti da ponovno bilježi vrhunske rezultate.

Navarro pak igra ove sezone najbolji tenis u karijeri, prošle godine je iskočila i počela pokazivati svoju kvalitetu, ali ova sezona je sezona potpune afirmacije te je sve bliže svjetskom Top 10.

Badosa je do četvrtfinala došla izgubivši jedan set i to neočekivano u trećem, kolu protiv Rumunjke Ruse, a manje problema bilo je u susretima protiv Viktorije Golubić, Taylor Townsend i Yafan Wang.

Navarro je imala puno teži put nego Španjolka. U prvom kolu je igrala protiv Ruskinje Ane Blinkove te u drugom kolu protiv Nizozemke Arantxe Rus. Ta dva meča bila su laganija i dobila ih je u dva seta. Onda je uslijedilo ono pravo, po uzoru na Donnu Vekić svladala je Martu Kostjuk i Cori Gauff.

Već ovi rezultati sjajne Amerikanke potvrđuju kvalitetu i svakako će Badosa imati dosta problema i neće joj biti nimalo lako.

Mjesto, vrijeme

New York, Arthur Ashe Stadium, 18:00

Prošli dvoboji

Bit će ovo njihov drugi međusobni dvoboj. Prvi put sastale su se ove godine u Rimu gdje je Navarro u prvom kolu bila bolja s 1:6, 6:4, 6:2.

Prognoza

Teško je procijeniti, vrlo izjednačen dvoboj u kojem mala prednost možda ide na stranu Navarro. test

FOTO: EPA/SARAH YENESEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!