Tenis

Marin Čilić nakon trosatne borbe izbacio šestog nositelja na turniru u Cassisu

Branimir Korać • utorak, 03.09.2024.
Marin Čilić nakon trosatne borbe izbacio šestog nositelja na turniru u Cassisu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Marin Čilić krenuo je pobjedom na Challengeru u francuskom Cassisu. Bio je to dobar test izdržljivosti, više od tri sata borbe s Francuzom Ugom Blanchetom...

Prvu pobjedu upisao je prošlog tjedna u Manacoru, a sada je prvi put bio na ispitu izdržljivosti, Marin Čilić ga je položio i slavio u tri teška seta i sada će biti ključno da koljeno ne reagira i da bude mogao normalno i bez problema ući u drugo kolo.

Igraj na mečeve turnira u Cassisu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ugo Blanchet je dobar igrač, dobar ispit za Marina nakon toliko dugačke pauze i za samopouzdanje je jako dobro da je dobio meč u kojem je bilo svega.

Čilić je bio opasniji, iako je imao samo 49 posto ubačaja prvog servisa. Pogodio je 17 aseva, ali imao i 11 dvostrukih pogrešaka, stigao je do 15 break lopti, iskoristio pet, a Blanchet je imao njih pet i iskoristio tri.

Prvi set uzeo je Blanchet u tie-breaku sa 7:5 da bi Marin sjajno otvorio drugi set i odmah pobjegao na 5:0. Završio ga je sa 6:2 i u trećem setu dobio priliku za završetak posla prije tie-breaka.

Došao je Čilić do 5:2, imao je u devetom gemu meč loptu, pa u desetom, ali nije to iskoristio. Otišlo se u tie-break gdje je Marin bio bolji sa 7:4.

Drugo kolo donosi mu dvoboj protiv Britanca Kylea Edmunda od kojeg je izgubio na ekshibiciji 23014. godine pa ga svladao 2017. u Šangaju u dva seta te sljedeće godine na Australian Openu u tri seta. test

Challenger Cassis, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, WC) - Ugo Blanchet (Francuska, 6) 6:7(5), 6:2, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!