Zimski sportovi

Leon Draisaitl godišnje će najviše zarađivati u NHL-u

Branimir Korać, HINA • utorak, 03.09.2024.
Leon Draisaitl godišnje će najviše zarađivati u NHL-u

Njemačka hokejaška zvijezda Leon Draisaitl potpisao je najunosniji ugovor u povijesti sjevernoameričke NHL lige.

Nijemac je obećao vjernost svom sadašnjem klubu Edmonton Oilersima sljedećih osam godina, a godišnje će u prosjeku zarađivati rekordnih 14 milijuna dolara ili 12.7 milijuna eura, objavila je njegova momčad na svojim stranicama.

Igraj na utakmice hokeja na ledu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Što se tiče ukupne vrijednosti, Rus Aleksander Ovječkin, koji je 2008. godine potpisao 13-godišnji ugovor, i dalje ima najveći ugovor u povijesti. Draisaitl je ipak potpisao najunosniji ugovor u prosjeku po sezoni, a prije njega je najviše novca dobio Auston Matthews, točno 12 milijuna eura po sezoni.

Dvadesetosmogodišnja zvijezda NHL-a, koji je posljednjih deset sezona igrao za Oilerse, imao je važeći ugovor do kraja sezone 2024/25, a nakon potpisivanja novog obvezao se igrati u Edmontonu na dodatnih sedam godina. Za to vrijeme dobit će 101.4 milijuna eura.

Rođen u Kölnu, Draisaitl se smatra jednim od najboljih hokejaša svijeta, au Edmontonu s kapetanom Connorom McDavidom čini jedan od najopasnijih napadačkih dvojaca.Do sada je zabio 347 golova i 503 asistencije za ukupno 850 poena u 719 utakmica u NHL-u. Prošle sezone je bio nadomak prvog naslova, ali u finalu su Florida Panthersi slavili 4:3 i spriječili Oilerse da naprave potpuni preokret nakon zaostatka 0:3 u pobjedama.

Nova sezona NHL lige počet će u noći s 4. na 5. listopada, dva tjedna ranije održat će se pripremne utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!