Ostali sportovi

Miholjević 21. mjestom u 16. etapi napredovao za 13 pozicija u ukupnom poretku

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 03.09.2024.
Miholjević 21. mjestom u 16. etapi napredovao za 13 pozicija u ukupnom poretku
Foto: EPA

Španjolski biciklist Marc Soler pobjednik je 16. etape utrke po Španjolskoj (Vuelta), dok dok je jedini hrvatski predstavnik Fran Miholjević bio odličan, 21.

Tridesetogodišnji Soler upisao je sedmu pobjedu u karijeri i treću na Vuelti (2020. i 2022.), a slovenski biciklistički as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) približio na samo pet sekundi ukupnom vodstvu.

Roglič je etapu od Luanaca do jezera Covadonga (181.3 km) završio na 11. mjestu, ali je za 58 sekundi pobijedio vodećeg Australca Bena O'Connora. O'Connor je izgubio kontakt oko sedam kilometara prije cilja na vrhu uspona na jezera Covadonga, stigao je 20., ali je zadržao malu prednost pred Rogličem u ukupnom poretku.

Nakon 16 etapa 28-godišnji Australac sada ima samo pet sekundi prednosti pred Rogličem, a bez nedjeljne kazne od 20 sekundi za nepropisnu vožnju u zavjetrini, 34-godišnjak bi već preuzeo vodstvo. Treće mjesto u ukupnom poretku zauzima Španjolac Enrico Mas sa zaostatkom od 1:25 minuta.

Miholjević je etapu okončao kao 21. sa pet minuta zaostatka za pobjednikom, a u ukupnom poretku je s 97. napredovao na 84. poziciju.

U srijedu je na rasporedu 17. etapa, koja bi mogla biti posljednja prava prilika za sprintere. test

FOTO: EPA/JAVIER LIZON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!