Tenis

Američko polufinale u New Yorku, Zverev i Dimitrov oprostili se od turnira

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.09.2024.
Američko polufinale u New Yorku, Zverev i Dimitrov oprostili se od turnira
Foto: EPA

Poznat je prvi polufinalni par muškog turnira US Opena. U borbi za finale sastat će se Amerikanci Taylor Fritz i Frances Tiafoe...

Organizatori US Opena mogu biti zadovoljni, imat će američko polufinale i jednog domaćeg igrača u finalu. Taylor Fritz i Frances Tiafoe ušli su među četiri najbolja.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fritz je potvrdio sjajnu formu pobjedom u četiri seta protiv Alexandera Zvereva. Amerikanac je odigrao odličan meč i u ključnim trenucima lomio ga je na svoju stranu.

Prvi set dobio je u tie-breaku a bi se Zverev brzo oporavio i odigrao odlično u drugom setu gdje je jedan break bio dovoljan za 6:3.

U završnici trećeg seta Fritz je spasio break loptu i odmah nakon toga uzeo servis Zverevu što mu je ujedno donijelo 6:4. Nastavio je s odličnom igrom i u četvrtom setu koji je dobio u tie-breaku.

U polufinalu će igrati protiv Francesa Tiafoea koji je eliminirao Grigora Dimitrova.

Za Dimitrova je meč bio praktički gotov krajem trećeg seta kada je zaradio ozljedu, pokušao je nastaviti, ali nakon zaostatka 4:1 u četvrtom setu prekinuo je muku i predao meč.

Fritz i Tiafoe su se dosad susreli sedam puta, Fritz je dobio posljednjih šest mečeva, a Tiafoe je jedinu pobjedu ostvario još 2016. godine. test

US Open, četvrtfinale:
Taylor Fritz (SAD, 12) - Alexander Zverev (Njemačka, 4) 7:6(2), 3:6, 6:4, 7:6(3)
Frances Tiafoe (SAD, 20) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 9) 6:3, 6:7(5), 6:3, 4:1 predaja Dimitrova

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!