Nogomet

Nogometašice Osijeka protiv slovačkog Spartaka kreću s kvalifikacijama Lige prvakinja

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.09.2024.
Nogometašice Osijeka protiv slovačkog Spartaka kreću s kvalifikacijama Lige prvakinja
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Danas počinju kvalifikacije Lige prvakinja za nogometašice, a u kvalifikacijama je i hrvatski prvak Osijek. Osječanke kreću protiv prvaka Slovačke Spartak Myjave...

Dodatno pojačan u odnosu na prošlu sezonu, Osijek kreće u novu europsku avanturu i nada se iskoraku u Ligi prvakinja. Neće biti jednostavno, ali barem ovaj prvi dio kvalifikacija Osječanke bi trebale proći.

Igraj na Osijek - Spartak na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za prolazak u sljedeću rundu trebaju im dvije pobjede. Domaćin su skupine 9, utakmice će se igrati u Gradskom vrtu, a osim Osijeka tu su još i Spartak Myjava iz Slovačke, bjeloruski Dinamo Minsk te Peamont United iz Irske.

Ždrijeb je htio da Osijek otvara natjecanje susretom protiv Spartaka, pobjednik ide u finale gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Dinama i Peamont Uniteda. Samo ukupni pobjednik prolazi u sljedeću fazu.

Osječanke su u sezonu ušle s kralježnicom momčadi od prošle sezone, a tu su dodane još i Paula Petković iz Hajduka, te pojačanja iz SAD-a i Portorika Lindsey Porter, Madison Taylor i Veronica Garcia. Stigla je i slovačka reprezentativka Tereza Bednarova.

Što se tiče Spartaka njemu je sezona već počela, odigrao je četiri prvenstvena kola i nalazi se na vrhu ljestvice s četiri pobjede i gol razlikom čak 26:2. Zvuči zastrašujuće, ali ipak postoji razlika u kvaliteti između hrvatskog i slovačkog prvaka. Prošlu sezonu Myjava je završila s gol razlikom 142:15.

Snaga slovačkog prvenstva nije tako jaka, pokazuju to rezultati Spartaka u Europi gdje je prošle sezone na startu puta u Ligi prvakinja poražen od Cluja sa 6:2, a zatim i u susretu za treće mjesto na kvalifikacijskom turniru od Ferencvarosa sa 7:0.

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Gradski vrt, 17:00

Sudac: Zoe Stavrou (Cipar)

Prošli dvoboj

Bit će ovo prvi međusobni dvoboj ovih protivnika.

Prognoza

Osijek je u statusu favorita ne samo u ovom susretu, već cijelog ovog kvalifikacijskog turnira. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!