Tenis

Poljičak igra sve bolje, za četvrtfinale mora svladati bivšeg 24. igrača svijeta

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.09.2024.
Poljičak igra sve bolje, za četvrtfinale mora svladati bivšeg 24. igrača svijeta

Mili Poljičak u dobrom je nizu na Challengeru u Genovi, upisao je dvije pobjede i traži i treću, a još jedan meč protivnik mu je predao zbog ozljede. Na suprotnoj strani bit će Martin Kližan...

Tamo negdje prije umaškog turnira već se osjetilo kako Mili Poljičak igra sve bolje, sve je kvalitetniji i bilježi sve bolje rezultate. U Umagu je odigrao sjajan meč protiv Lorenza Sonega u kojem je bio vrlo blizu pobjede te je visoku razinu zadržao i u nastavku sezone.

Igraj na Kližan - Poljičak na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na Challengeru u Genovi također igra vrlo kvalitetno i još nije izgubio niti set. Odigrao je već tri meča, u kvalifikacijama je prvo svladao Ukrajinca Užilovskog pa Talijana Oradinija da bi u prvom kolu bio koban za još jednog Talijana Andreu Pellegrina.

Pellegrino je igrač koji je u Top 200 i takva pobjeda, još ktome ostvarena u dva seta, svakako puni samopouzdanjem Poljička.

Sada mu slijedi nekadašnji 24. igrač svijeta, Slovak Martin Kližan, izuzetno talentiran igrač koji je mogao imati i bolju karijeru. Kližan je svojevremeno bio najbolji junior svijeta, međutim seniorska karijera nije bila loša, ali niti onakva kakva se najavljivala.

2021. godine odlučio je otići u mirovinu, zanimala ga je i politika, ali nakon više od dvije godine pauze, krajem 2023. godine odlučio je aktivirati karijeru i polako se vraća prema Top 100.

Kližan je u Genovi imao izravan ulaz i nije morao igrati kvalifikacije, a na startu je svladao Talijana Gianlucu Magera u dva tijesna seta.

Mjesto, vrijeme

Genova, 18:00

Prošli dvoboji

Kližan i Poljičak nisu se još susretali.

Prognoza

Vrlo intrigantan i zanimljiv dvoboj. Iskusni Kližan kojem forma raste i sve je bliže nekadašnjim izdanjima protiv mladog Poljička koji iz turnira uj turnir igra sve bolje. Nijanse će odlučivati,mogao bi ovo biti dugačak i izjednačen meč. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!