Ostali sportovi

Olimpijski pobjednik u disku predvodi listu sudionika i u Zagrebu

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 04.09.2024.
Olimpijski pobjednik u disku predvodi listu sudionika i u Zagrebu

Među brojnim vrlo jakim disciplinama 74. Boris Hanžeković memorijala za neke možemo reći i da su super jake. Jedna od njih je svakako i bacanje diska za atletičare jer i ove godine u Zagreb dolaze skoro svi najbolji diskaši na svijetu.

Predvodi ih senzacionalni olimpijski pobjednik iz Pariza Roje Stona, koji je hicem od 70.00 metara tada postavio i novi olimpijski rekord. Stona, čiji je trener najbolji bacač kugle svih vremena Ryan Crouser, već se od nedjelje priprema u Zagrebu i najavljuje daleke hice u nedjelju na stadionu SP Mladost.

"Dat ću sve od sebe jer mi je to posljednje natjecanje sezone. Bit će ovdje ista ekipa kao i u Parizu prošlog tjedna i nadam se dobrom natjecanju. Bit će i dalekih hitaca. Ne znam kakvi će biti vremenski uvjeti u nedjelju, ali nadam se da će biti super, kao i bacalište. Sigurno ćemo imati zabavno natjecanje. Pokušat ću oboriti i rekord mitinga - 68.87 metara. Prošlog tjedna sam bacio 67.85, pa ću dati sve od sebe da bacim preko 68 metara, a možda i više", najavljuje Stona.

Još dalje od Stone ove je godine bacao bivši svjetski prvak Kristjan Čeh (70.48) uz čije ime stoji osobni rekord od čak 71.86 metara. Čeh je prošle godine pobijedio u Zagrebu hicem od 68.48.

No, na startnoj listi su još dvojica koja su ove godine bacala preko 69 metara. Osvajač bronce na OI u Parizu Matthew Denny ima najbolji rezultat 69.35, a Reggie Jaegers III je ove godine bacio disk 69.16.

Uz navedene, na natjecanju na kojem bi disk mogao poletjeti i preko 70 metara sudjelovat će i naš najbolji bacač diska Martin Markovićtest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!