Tenis

Četvrtfinalni dvoboj US Opena koji su mnogi prozvali finalom prije finala

Branimir Korać • srijeda, 04.09.2024.
Četvrtfinalni dvoboj US Opena koji su mnogi prozvali finalom prije finala
Foto: EPA

Svakako najzvučniji par četvrtfinala US Opena čine Jannik Sinner i Danil Medvjedev. Prvi tenisač svijeta je favorit, ali Rus ima dovoljno kvalitete da ga nadmaši...

Svakako meč koji privlači pozornost, sastaju se prvi i peti igrač svijeta i obojica vjeruju u prolaz. Oko obojice je prije početka US Opena bilo dosta upitnika, no svojim nastupima pokazali su dobru formu.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner je opterećen aferom doping i nije se znalo kako će reagirati bez obzira što je u Cincinnatiju pokazao visoku razinu forme. Navijači s tribina nisu stvarali pritisak, Sinner gura po svom i dogurao je do četvrtfinala.

Najviše problema imao je u prvom kolu, ako se to uopoće mogu nazvati problemi. Još se zagrijavao i razbijao nervozu protiv Mackenzieja McDonalda, izgubio je prvi set sa 6:2, ali uzvratio je na sjajan način sa 6:2, 6:1, 6:2.

Naredni protivnici također su dobili lekciju, Alex Michelsen je svladan sa 6:4, 6:0, 6:2, Christopher O'Connell sa 6:1, 6:4, 6:2, a Tommy Paul sa 7:6, 7:6, 6:1.

Sada dolazi igrač još više razine protiv kojeg će Sinner morati biti još bolji i koncentriraniji. Neće mu biti lako, Medvjedev ga je već pobjeđivao, ali i općenito je u jednako dobroj formi.

Put im je bio sličan, Medvjedev je također izgubio samo jedan set i to također u prvom kolu gdje je do njega došao Dušan Lajović. Nakon toga u tri seta pali su Fabian Marozsan, Flavio Cobolli i Nuno Borges. Borges je najteže stradao te je uhvatio ukupno samo četiri gema.

Mjesto, vrijeme

New York, Arthur Ashe Stadium, 2:30

Prošli dvoboji

Sinner i Medvjedev dosad su se susreli čak 12 puta. Talijan ima pet pobjeda, a Medvjedev sedam, no tih pet pobjeda Sinner je ostvario u posljednjih šest dvoboja. Upravo u posljednjem je izgubio i to ove godine na Wimbledonu s 3:2 u setovima. Medvjedev je tako uzvratio Sinneru za poraz na Australian Openu gdje je Talijan također slavio u pet setova.

Prognoza

Izjednačen i otvoren dvoboj, ali mala prednost ipak ide na stranu Sinnera. test

FOTO: EPA/JOHN G MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!