Nogomet

Vitinha cijeni Hrvatsku, ali poručuje: 'Želimo pobjedu u obje utakmice'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 04.09.2024.
Vitinha cijeni Hrvatsku, ali poručuje: 'Želimo pobjedu u obje utakmice'
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Portugalski nogometni reprezentativac Vítor Machado Ferreira poznatiji kao "Vitinha" rekao je da Portugal zna što treba napraviti protiv Hrvatske od koje je prije tri mjeseca izgubio s 1:2.

Portugal i Hrvatska će u četvrtak od 20.45 sati (19.45 po lokalnom vremenu) igrati u Lisabonu utakmicu prvog kola Lige nacija.

Igraj na Portugal - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hrvatska je velika reprezentacija, dobro pripremljena. S njom smo imali jako tešku utakmicu na stadionu Jamor. Želimo ispraviti neke stvari", izjavio je 24-godišnji Vitinha na konferenciji za medije.

Portugal je u lipnju na svom terenu izgubio od Hrvatske u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo.

"Sada smo drugačija reprezentacija. Znamo što napraviti drugačije kako bismo ostvarili bolji rezultat", rekao je veznjak francuskog PSG-a.

Portugal je prije dva mjeseca na Europskom prvenstvu ispao u četvrtfinalu od Francuske na jedanaesterce dok je Hrvatska eliminirana u skupini u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije.

"Mi ćemo dati sve od sebe slušajući ideje izbornika", napomenuo je Vitinha s 21 nastupom za reprezentaciju.

Portugal će tri dana kasnije igrati i sa Škotskom na istom "Stadionu svjetla" (Estadio da Luz) na kojem svoje utakmice igra klub Benfica.

"Rekao bih, bez želje da postavljam prevelika očekivanja, da moramo ciljati vrlo visoko u Ligi nacija. Imamo sve uvjete da odemo jako daleko. Ali ne možemo reći da je neuspjeh sve što nije pobjeda. Za sada želimo pobjedu u obje utakmice", rekao je veznjak zeleno-crvenih.

Portugal je 2019. osvojio Ligu Nacija, a Hrvatska je 2023. izgubila u finalu od Španjolske na jedanaesterce.

Objema momčadima ovo će biti prva utakmica nakon Europskog prvenstva odigranog u Njemačkoj.

"Razumijem da ima nezadovoljnih navijača. Mi smo također bili jako tužni što nismo prošli dalje na Europskom prvenstvu", izjavio je Vitinha. "Ove utakmice sada su važne da zadržimo Portugalce blizu nas. Mi smo prvi koji se rastužimo kad stvari ne idu dobro. Dat ćemo sve od sebe na terenu da usrećimo navijače", dodao je. test

POPIS PORTUGALACA ZA UTAKMICU S HRVATSKOM:

VRATARI: Diogo Costa (FC Porto), José Sá (Wolverhampton Wanderers FC) i Rui Silva (Real Betis).

BRANIČI: Rúben Dias (Manchester City), António Silva (SL Benfica), Renato Veiga (Chelsea FC), Gonçalo Inácio (Sporting CP), Tiago Santos (Lille OSC), Diogo Dalot (Manchester United), Nuno Mendes (PSG) i Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers).

VEZNI: Joao Palhinha (Bayern Munchen), Joao Neves (PSG), Vitinha (PSG), Bruno Fernandes (Manchester United), Bernardo Silva (Manchester City), Rúben Neves (Al-Hilal), Joao Félix (Chelsea FC), Francisco Trincao (Sporting CP) i Pedro Gonçalves (Sporting CP).

NAPADAČI: Rafael Leao (Milan AC), Geovany Quenda (Sporting CP), Pedro Neto (Chelsea FC), Cristiano Ronaldo (Al Nassr) i Diogo Jota (Liverpool FC).

IZBORNIK: Roberto Martinez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!