Tenis

Matej Dodig u tijesnom dvoboju svladao Duju Ajdukovića

Branimir Korać, HINA • srijeda, 04.09.2024.
Matej Dodig u tijesnom dvoboju svladao Duju Ajdukovića
Foto: FaH

Na ATP Challenger turniru u Istanbulu, koji se igra na tvrdoj podlozi, u osmini finala se dogodio hrvatski dvoboj između Mateja Dodiga i Duje Ajdukovića, a dalje je nakon slavlja u tri seta prošao Dodig...

Premda je Ajduković bitno bolje plasiran na svjetskoj ljestvici, trenutačno je 134. na svijetu, dok je Dodig 303. na ATP ljestvici, nakon dva i pol sata velike borbe slavio je Dodig sa 6:3, 3:6, 7:6(3).

Igraj na mečeve turnira u Istanbulu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prva dva seta dominirao je svaki od tenisača u jednoj dionici, a potom je Ajduković bio u dobitnoj situaciji jer je u trećem setu vodio 5:2. Spasio se Dodig iz te situacije te je dogurao do 5:5 spasivši pritom i jednu meč-loptu, dok je u tie-breaku odlučujućeg seta dominirao i na kraju proslavio pobjedu.

U četvrtfinalu će Dodig igrati protiv srpskog tenisača Hamada Međedovića, petog nositelja u Istanbulu i trenutačno 137. igrača na svijetu. U osmini finala Međedović je pobijedio Šveđanina Eliasa Ymera koji je predao meč kod 4:6, 1:1.

Na turniru nastupa i hrvatski tenisač Dino Prižmić kojeg tek očekuje meč osmine finala. Suparnik će mu biti prvi nositelj Damir Džumhur, tenisač iz Bosne i Hercegovine. test

ATP Challenger Istanbul, osmina finala:
Matej Dodig (Hrvatska) - Duje Ajduković (Hrvatska, 4) 6:3, 3:6, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!