Nogomet

Martinez: 'Na terenu će biti dvije momčadi koje će se boriti za posjed'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.09.2024.
Martinez: 'Na terenu će biti dvije momčadi koje će se boriti za posjed'
Foto: EPA

Portugalski izbornik Roberto Martinez rekao je da će njegova momčad istrčati protiv Hrvatske "puna energije i želje" za pobjedom na startu Lige nacija.

Portugal i Hrvatska će u četvrtak od 20.45 sati (19.45 po lokalnom vremenu) igrati u Lisabonu utakmicu 1. kola tog europskog natjecanja.

Igraj na Portugal - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mogu reći da se veselimo povratku na teren. Portugal će biti pun energije i s puno želje", izjavio je Martinez na konferenciji za medije. Napomenuo je da njegova momčad "uvijek voli igrati napadački".

"Sutra nas čeka zanimljiv ogled jer Hrvatska voli imati loptu u svom posjedu. Na terenu će stoga biti dvije momčadi koje će se boriti za posjed", rekao je Martinez iza kojega je 20 utakmica s Portugalom. Upisao je 16 pobjeda i četiri poraza. Jedan od poraza doživio je upravo od Hrvatske s 1:2 prije tri mjeseca na domaćem terenu. Bila je to prijateljska pripremna utakmica za Europsko prvenstvo, a Martinez vjeruje da će sada "vratiti radost među navijače Portugala."

"Uvijek želimo pobijediti, to je važno. Na velikim turnirima igraju najbolji igrači na svijetu, tako da utakmice odlučuju detalji. Detalj je često jedanaesterac u kojem lopta ulazi ili izlazi", rekao je.

Utakmica na "Stadionu svjetla" (Estadio da Luz) u Lisabonu, gdje svoje utakmice igra Benfica, bit će prvi nastup Portugalu i Hrvatskoj nakon Europskog prvenstva. Portugal je prije dva mjeseca na Europskom prvenstvu ispao u četvrtfinalu od Francuske na jedanaesterce dok je Hrvatska eliminirana u skupini u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije.

"Pokazali smo osobnost, imali kontrolu nad utakmicom protiv Francuske, te smo rasli u njoj", rekao je portugalski izbornik.

Portugal će tri dana kasnije igrati na istom stadionu u Lisabonu sa Škotskom u 2. kolu Lige nacija. U skupini je još Poljska. test

FOTO: EPA/ANTONIO COTRIM

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!