Nogomet

Silva: 'Hrvatska je doživjela razočaranje na Euru, sada će htjeti pokazati drugačije lice'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.09.2024.
Silva: 'Hrvatska je doživjela razočaranje na Euru, sada će htjeti pokazati drugačije lice'
Foto: EPA

Jedan od najvažnijih portugalskih igrača svakako je Bernardo Silva koji od Hrvatske očekuje da se pokaže u drugačijem svjetlu nego na Europskom prvenstvu...

Portugalski nogometni reprezentativac Bernardo Silva rekao je da će Portugal u četvrtak na startu Lige nacija ići na pobjedu protiv Hrvatske, razočarane nedavnim ispadanjem u grupnoj fazi Europskog prvenstva.

Igraj na Portugal - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Portugal je jako visoko podignuo letvicu nakon što je 2016. osvojio Europsko prvenstvo, svoje prvo međunarodno natjecanje, a onda i Ligu nacija 2019. Opet ćemo igrati na pobjedu, ali znajući da će samo jedna momčad na kraju biti zadovoljna", izjavio je 30-godišnji Silva na konferenciji za medije.

"Ne mislimo odmah da ćemo osvojiti Ligu nacija, prvo želimo izboriti četvrtfinale. Također želimo osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo (2026.), no svjesni smo da ćemo se sučeliti s momčadima s istim ambicijama, poput Hrvatske", dodao je. Portugal i Hrvatska će u četvrtak od 20.45 sati (19.45 po lokalnom vremenu) igrati u Lisabonu utakmicu 1. kola Lige nacija. U skupini su još Škotska i Poljska. Ogled na Benficinom "Stadionu svjetla" (Estadio da Luz) bit će prva utakmica nakon Europskog prvenstva odigranog prije dva mjeseca u Njemačkoj.

"Što se tiče Hrvatske na Europskom prvenstvu, naravno da je to bilo razočaranje za nju. S obzirom na prethodna sudjelovanja na europskim prvenstvima ispala je jako rano pa je jasno da će sada htjeti pokazati dugačije lice", rekao je veznjak engleskog prvaka Manchester Citija.

Portugal je prije dva mjeseca na Europskom prvenstvu ispao u četvrtfinalu od Francuske na jedanaesterce dok je Hrvatska eliminirana u skupini u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije. Silva je rekao da su neki hrvatski nogometaši, uključujući njegovog klupskog suigrača Matea Kovačića, jako dobro počeli sezonu.

"A, Modrić je praktično nezamjenjiv", napomenuo je.

Silva je od 2015. godine upisao 93 nastupa za Portugal na što je, kaže, ponosan.

"Najponosniji smo kada predstavljamo svoju zemlju. Blizu sam svog 100. nastupa, a on je nešto čega ću se sjećati čitav život", zaključio je. test

FOTO: EPA/RODRIGO ANTUNES

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!