Tenis

Pegula održala lekciju Igi Swiatek, Sinner zaustavio Medvjedeva

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.09.2024.
Pegula održala lekciju Igi Swiatek, Sinner zaustavio Medvjedeva
Foto: EPA

Poznati su polufinalni parovi US Opena kod tenisača i tenisačica. U polufinalu neće biti prve tenisačice svijeta Ige Swiatek...

Iznenađenje dana na US Openu priredila je Amerikanka Jessica Pegula, šesta na WTA ljestvici, koja je konačno nakon šest neuspjeha u četvrtfinalu Grand Slam turnira, uspjela se plasirati u polufinale i to pobijedivši prvu tenisačicu svijeta Poljakinju Igu Swiatek sa 6:2, 6:4.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Konačno mogu reći da sam polufinalistica", rekla je s olakšanjem 30-godišnja Pegula.

Swiatek (23), pobjednica US Opena 2022. i četverostruka osvajačica Roland-Garrosa, napravila je 41 neprisiljenu pogrešku, dok ih je Pegula napravila 22.

Amerikanci mogu biti zadovoljni jer u polufinalu imaju četiri svoja predstavnika, Pegula se pridružila sunarodnjacima Emmi Navarro, Tayloru Fritzu i Francesu Tiafoeu.

Pegula će se u četvrtak za plasman u finale boriti protiv Čehinje Karoline Muchove (WTA-52.) koja je izbacila Brazilku Beatriz Haddad (21.) sa 6:1, 6:4.

Prvi nositelj Talijan Jannik Sinner plasirao se u polufinale US Opena pobijedivši u četvrtfinalu Rusa Danila Medvjedeva sa 6:2, 1:6, 6:1, 6:4.

Sinner je pobijedio Medvjedeva u ovogodišnjem finalu Australian Opena, dok je Rus, osvajač turnira 2021., pobijedio je Talijana u četvrtfinalu Wimbledona.

Presudilo je to što je Medvjedev napravio 57 neprisiljenih pogrešaka. U polufinalu će Sinner za protivnika imati 22-godinjeg Britanca Jacka Drapera koji je izbacio Alexa de Minaura sa 6:3, 7:5, 6:2. test

US Open tenisači, četvrtfinale:
Jannik Sinner (Italija, 1) - Danil Medvjedev (-, 5) 6:2, 1:6, 6:1, 6:4
Jack Draper (Velika Britanija, 25) - Alex De Minaur (Australija, 10) 6:3, 7:5, 6:2

US Open tenisačice, četvrtfinale:
Jessica Pegula (SAD, 6) - Iga Swiatek (Poljska, 1) 6:2, 6:4
Karolina Muchova (Češka) - Beatriz Haddad Maia (Brazil, 22) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!