Nogomet

Ivica Olić debitira na klupi mlade reprezentacije s imperativom pobjede protiv Farskih Otoka

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.09.2024.
Ivica Olić debitira na klupi mlade reprezentacije s imperativom pobjede protiv Farskih Otoka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine danas se sastaje s Farskim Otocima u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo...

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine nastavlja s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a reprezentacija će doživjeti svojevrsni restart, tu je novi izbornik, novi stručni stožer, a pozvani su i neki novi igrači.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dragan Skočić napustio je klupu nakon serije od tri vrlo loša rezultata, atmosfera u javnosti postala je takva da je pritisak postao velik i sve je govorilo kako će doći do razlaza i on se i dogodio.

Hrvatska reprezentacija u posljednjem kvalifikacijskom susretu koji je odigrala, upisala je vrlo ružan 5:1 poraz u Portugalu gdje nije bila konkurentna i izgledala je stvarno loše. Nakon tog susreta bilo je dosta kritika prema Skočiću, ponajviše zbog raspodjele minutaže i sastava s kojim je ušao u meč.

Nova salva kritika uslijedila je nakon dva prijateljska dvoboja protiv vršnjaka iz Irske i Švedske. Hrvatska je izgubila oba ta dvoboja i to s 3:2 protiv Irske i čak 5:2 protiv Škotske. To je ujedno bio i okidač za raskid suradnje.

Odluka je pala na Ivicu Olića koji će tako danas debitirati u ovoj ulozi. Olić je dosad bio član Dalićevog stožera, već je imao i iskustvo vođenja kluba i to moskovskog CSKA, a ovo vidi kao veliku priliku.

Od njega se očekuje pobjeda ako Hrvatska želi u borbu za prvo mjesto koje izravno vodi na Europsko prvenstvo i nema prebrajanja kao s drugim mjestom gdje neće svi drugoplasirani proći dalje.

Što su rekli

Ivica Olić, izbornik mlade hrvatske reprezentacije: "Sigurno da nam je to jako važna utakmica za ovaj tijek kvalifikacija i da se spremamo da od prve minute mi budemo ti koji će diktirati tempo utakmice i, naravno, da pokušamo što prije probiti taj defenzivni blok koji će sigurno ekipa Farskih Otoka pokušati da nam se suprotstavi. Što prije budemo dali gol, to će nam sigurno olakšati puno toga jer ekipa poput njih koju drži rezultat. U Portugalu su uspjeli do 60. minute držati 0:0, a poslije primljenog pogotka su se raspali pa primili četiri. Bit će vrlo važno da što prije dođemo do gola, ali ako ne bude, treba biti strpljiv i ne gubiti glavu. Nastavit ćemo igrati ovo što smo pripremili i siguran sam da će na kraju kvaliteta koju imamo u napadu doći do izražaja i da ćemo to znati iskoristiti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, SC Rudeš, 17:00

Sudac: Rob Hennessy (Irska)

Prošli dvoboj

Hrvatska je u prvom susretu protiv Farskih Otoka prije godinu dana u gostima slavila s 4:2. Napadači su se nazabijali pa su tako strijelci bili Roko Šimić, Dion Drena Beljo, Marin Ljubičić te veznjak Rijeke Veldin Hodža.

Prognoza

Očekuje se pobjeda Hrvatske. Kvaliteta je na njenoj strani i sve osim pobjede Olićevih izabranika bilo bi veliko i neugodno iznenađenje. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!