Rukomet

Duvnjak protiv Martinovića otvara novu sezone Bundeslige

Mario Borko • četvrtak, 05.09.2024.
Duvnjak protiv Martinovića otvara novu sezone Bundeslige
Foto: EPA

Večeras kreće najjača rukometna liga na svijetu, a igraju se tri utakmice. Najviše zanimanja proizaziva susret Rhein-Neckar Löwena i Kiela. Oba velikana nisu imala najbolju prošlu sezonu i nadaju se da će se ove vratiti na sami vrh...

Polako se vraćaju rukometne lige diljem Europe, a večeras kreće vjerojatno i najjača, njemačka Bundesliga. U četvrtak se igraju tri utakmice, a već prvo kolo donosi derbi susret između Rhein-Neckar Löwen i Kiela.

Igraj na Rhein Neckar Löwen – Kiel na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lavovi su imali katastrofalnu prošlu sezonu u prvenstvu, a utjehu su pronašli u Europskoj ligi u kojoj su stigli do Final-foura. U Bundesligi su završili tek kao 12. s 26 bodova, samo šest više od BHC-a koji je na kraju ispao u niži rang. Löwen je dva puta u svojoj povijesti bio prvak Bundeslige (2016. i 2017.), a u ovoj se sezoni želi vratiti u vrh i barem izborit Europu.

Najzvučniji dolazak je onaj hrvatskog reprezentativca Ivana Martinovića koji je stigao iz Melsungena s kojim je završio kao peti u Bundesligi prošle sezone. Klubu je pristupio i njemački reprezentativac, srebreni iz Pariza, Sebastian Heymann koji će pokriti poziciju lijevog vanjskog, a nova akvizicija na lijevom krilu je Tim Nothdurft.

Juri Knorr je i dalje u klubu, a na vratima su Šveđanin Mikael Appelgren i njemački reprezentativac David Späth. Na klupi je bez obzira na poražavajuće rezultate i dalje Sebastian Hinze.

Kiel je prošle sezone u prvenstvu završio tek kao četvrti i to s 15 bodova manje od Magdeburga. Cijelu sezonu najtrofejniji njemački klub nije bio na razini, u Ligi prvaka je usprkos tome stigao među četiri najbolje momčadi, ali je u polufinalu teško stradao od Barcelone.

Legendarni Čeh, Filip Jicha ostao je na trenerskoj poziciji, a najzvučnije pojačanje u novoj sezoni je povratak Andreasa Wolffa. Klubu su pristupili i Lukas Zerbe te mladi Mađar Bence Imre. U Kielu je i dalje kapetan Domagoj Duvnjak, a najveća zvijezda i najbolji igrač je Nikola Bilyk.

Kiel će ove sezone težiti povratku na vrh Bundeslige. Neće nastupati u Ligi prvaka nego u Europskoj ligi koju je do sad osvojio četiri puta.

Mjesto, vrijeme

Mannheim, SAP Arena, 20:30

Prošli dvoboj

Prošle sezone prvi je dvoboj, igran u Mannheimu, dobio Kiel 31:25, a drugi je, 16. svibnja u Kielu, pripao Rhein-Neckar Löwen koji je slavio s 30:26.

Prognoza

Kiel je izraziti favorit, ali mu sigurno neće biti lako na vrlo zahtjevnom gostovanju. test

EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!