Ostali sportovi

Pravdica: 'Mogla bi prvi put u povijesti trojica Hrvata preskočiti osam metara'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 05.09.2024.
Pravdica: 'Mogla bi prvi put u povijesti trojica Hrvata preskočiti osam metara'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Potvrdu toga što je atletika, dobili smo nedavno u Parizu, a dašak spektakla sljedećih će dana biti i 74. Boris Hanžeković memorijala, mitinga iz Continetal Gold Toura.

Na scenu će prvo skakačice i skakači u dalj na Zagreb City Challengeu, u petak od 18.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Za potrebe natjecanja na koje je ulaz besplatan dolazi 20 tona pijeska i povišena staza za zalet u dužini 60 metara. Skakat će naizmjenice u serijama atletičarke, pa atletičari.

Veliki posao odradili su organizatori, a projekt menadžer mitinga Natko Bošnjak sve je imao priliku pozdraviti u uvodu obraćanja medijima uoči natjecanja.

"Ovo je 74. Boris Hanžeković memorijal, cilj nam je svake godine biti što bolji i inovativniji. Zagreb City Challange je već treću godinu na glavnom zagrebačkom trgu. Natjecanje u skoku u dalj muškaraca i žena započinje u petak u 18 sati, očekuje nas zaista jedan spektakl i drago mi je da nastupa i svjetski juniorski prvak iz Lime Roko Farkaš, što je dodatan izazov za Filipa, a tu je i Jana Koščak, svjetska prvakinja u sedmoboju. To je njima prilika da se pokažu pred zagrebačkom publikom", naglasio je Bošnjak.

Dalj će imati svoje velike zvijezde. Nama su uvijek na prvom mjestu naše, pa samim time i Filip Pravdica, lanjski pobjednik ovog natjecanja, čovjek iz olimpijskog finala u Parizu.

"To je jedno prekrasno iskustvo, cijeli život radiš za jedan cilj, a kada ti se taj cilj ostvari u jednom trenutku to je ispunjenje snova za svakog sportaša. To se možda doživi jednom, a možda još jednom, nadam se u Los Angelesu. Prepoznaju me ljudi na ulici, promijenilo mi se dosta toga. Cilj mi je biti uzor svojim primjerom. To pokušavam prebaciti na sve mlade sportaše. Ovim smo natjecanjem dobili ono čemu smo težili. Prije dvije godine bio sam drugi, lani sam bio prvi. Idem prema gore. Branim naslov ove sezone, konkurencija je prekrasna. Roko Farkaš je svjetski juniorski prvak, Marko Čeko je odličan. Mogla bi prvi puta u povijesti tri Hrvata skočiti preko osam metara u istom danu", kaže Pravdica.

A najveća zvijezda skoka u dalj na Trgu bana Jelačića bit će Amerikanka Jasmine Moore, osvajačica dvije olimpijske medalje u Parizu, što je svakako posebnost. Ta talentirana 23-godišnja djevojka ima bronce iz Pariza u skoku u dalj (6.96) i u troskoku (14.67).

"Ovo je prvi puta da ću nastupati na ovakvom natjecanju i uzbuđena sam zbog toga. Pariz je bio san, osvojiti dvije medalje u takvom okruženju je jako velika stvar. Želim dobar nastup u Zagrebu, težit ću mom najboljem rezultatu ove sezone. Zato smo se pripremali. Konkurencija je zanimljiva, jaka, s puno mladih talenata kao što je Jana Koščak, zvijezda kao što je Shaneika Ricketts, koja je bila ispred mene u troskoku na Olimpijskim igrama. Filip je lani završio u fontani, a ako bude prilike i ja ću", nasmijala je Amerikanka sve prisutne.

A sve one koji će na Trgu bana Jelačića biti prisutni u petak navečer očekuje uistinu vrhunsko i uzbudljivo sportsko natjecanje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!