Tenis

US Open: Pavić i Arevalo bili na pragu finala, a onda su neobjašnjivo stali

HINA, Mario Borko • petak, 06.09.2024.
US Open: Pavić i Arevalo bili na pragu finala, a onda su neobjašnjivo stali
Foto: Damir Senčar/HINA

U polufinalu US opena u konkurenciji parova, jedini hrvatski predstavnik Mate Pavić zaustavljen je sa svojim partnerom Marcelom Arevalom od njemačkog para Krawietz/Pütz koji će prvi puta u karijeri igrate finale posljednjeg Grand Slama sezone...

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo nisu se u noći s četvrta na petak uspjeli plasirati u finale parova na zadnjem Grand Slam turniru US Openu. U polufinalu su nakon dva sata i 20 minuta igre bolji od njih bili Nijemci Kevin Krawietz i Tim Pütz sa 6:3, 6:7 (9), 6:4.

Igraj na US Open na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi set su Nijemci dobili nakon što su oduzeli servis Paviću i Arevalu kod rezultata 4:3. U drugom ni jedan par nije izgubio svoj početni servis pa je odluka pala u tie breaku u kojem je, nakon spašene meč lopte, s 11:9 bolja bila hrvatsko-salvadorska kombinacija.

U odlučujućem setu Pavić i Arevalo su imali break prednost, vodstvo od 4:2 i još tri prilike za oduzeti servis protivnicima. No onda Nijemci potpuno preokreću priču, osvajaju četiri gema zaredom i odlaze u finale.

Za Pütza je ovo prvo Grand Slam finale u karijeri, dok je Krawietz dva puta osvajao French Open. Njemački par će se za naslov boriti protiv Australaca Maxa Purcella i Jordan Thompsona.

Pavić i Arevalo su i nakon Wimbledona još jednom zaustavljeni u polufinalu Grand Slam turnira. Od početka suradnje u siječnju ove godine slavili su na turnirima u Hong Kongu, Ženevi, Roland-Garrosu i Cincinnatiju. Pavić je 2020. osvojio US Open, a Arevalo je nakon 2022. drugi puta zaustavljen tik prije finala.

US Open, polufinale parova:
Pavić/Arevalo (Hrvatska/Salvador) – Krawietz/Pütz (Njemačka) 3:6, 7:6 (9), 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!