Tenis

US Open: U ženskom finalu gledat ćemo reprizu nedavnog finala u Cincinnatiju

HINA, Mario Borko • petak, 06.09.2024.
US Open: U ženskom finalu gledat ćemo reprizu nedavnog finala u Cincinnatiju
Foto: EPA

Amerikanka Jessica Pegula i Bjeloruskinja Arina Sabalenka igrat će u finalu zadnjeg Grand Slam turnira sezone US Opena. Bit će to repriza nedavnog finala u Cincinnatiju...

U noći s četvrtka na petak saznali smo da će se u finalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena boriti dvije tenisačice u trenutno najboljoj formi Amerikanka Jessica Pegula i Bjeloruskinja Arina Sabalenka.

Igraj na US Open na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Amerikanke su u New Yorku imale polovičan uspjeh. Šesta nositeljica Pegula slavila je protiv Čehinje Karoline Muchove s 1:6, 6:4, 6:2. U susretu prije toga druga tenisačica svijeta Bjeloruskinja Sabalenka pokazala se kao prevelika prepreka mladu američku senzaciju Emmu Navarro sa 6:3, 7:6(2).

Za tridesetogodišnju Pegulu ovo je prvo Grand Slam finale u karijeri. Amerikanka je izgubila prvi set 1:6, u drugom je zaostajala 0:2 i 30:40, ali je onda napravila preokret i nakon dva sata i 12 minuta stigla do najveće pobjede u karijeri.

Za nju su na tribinama glasno navijali njezina braća i sestre te otac, 73-godišnji milijarder Terrence Pegula. Otac, koji je svoje milijarde zaradio na nafti i plinu, jedan je od 400 najbogatijih ljudi na svijetu prema Forbesu, a posjeduje i veliko sportsko carstvo, uključujući NFL Buffalo Bills i NHL Buffalo Sabres.

Sabalenka se po četvrti put plasirala u Grand Slam finale, a dosad je dvaput osvojila Australian Open. Ovo joj je drugi put zaredom da je u finalu US Opena gdje je prošle godine izgubila od domaće tenisačice Coco Gauff.

Bjeloruskinja nikako ne može zadobiti simpatije domaćih navijača, a sada je izbacila i njihovu domaću predstavnicu. U prvom setu nakon dva rana breaka, po jedan sa svake strane, Sabalenka je drugi puta oduzela servis Amerikanki kod vodstva 3:2 i tu je prednost uspješno obranila.

Sabalenka je u drugom kod vodstva 5:4 servirala za meč, Navarro se vratila, ali u tie-breaku nije imala šanse protiv vrlo raspoložene Bjeloruskinje koja je u šest mečeva izgubila samo jedan set.

U finalu ćemo gledati reprizu finala Cincinnatija u kojem je Sabalenka slavila sa 6:3, 7:5. Pegula je prije toga osvojila Toronto, tako da je finale u neku ruku i očekivano. Bit će to osmi međusobni susret ovih dviju tenisačica, a Bjeloruskinja zasad ima prednost od 5-2.

Naslov u mješovitim parovima osvojili su Talijani Sara Errani i Andrea Vavassori koji su u finalu slavile protiv domaće kombinacije Taylor Townsend i Donald Young sa 7:6(0), 7:5

US Open tenisačice, polufinale:
Jessica Pegula (SAD/6) - Karolina Muchova (Češ/) 1:6, 6:4, 6:2
Arina Sabalenka (Bje/2) - Emma Navarro (SAD/13) 6:3, 7:6 (2)

FOTO: EPA/JOHN G MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!