Nogomet

Martinez: 'Hrvatska nam nije dozvolila da igramo svoju igru, ali to daje dodatnu važnost pobjedi'

HINA, Mario Borko • petak, 06.09.2024.
Martinez: 'Hrvatska nam nije dozvolila da igramo svoju igru, ali to daje dodatnu važnost pobjedi'
Foto: Pixsell

Portugal je u četvrtak u Lisabonu uspješno otvorio novo izdanje Lige nacija pobijedivši Hrvatsku. Nakon pobjede svoje je viđenje dao izbornik Martinez i portugalski dvojac iz Manchester Uniteda...

U prvoj utakmici četvrtog izdanja Lige nacija, Portugal je na svom terenu s 2:1 pobijedio Hrvatsku. Bila je to sedma pobjeda za Portugalce u devetom susretu s Vatrenima.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Portugalski branič Diogo Dalot postigao je prvi gol na utakmici, a kasnije je autogolom vratio Hrvatsku u igru:

"Bilo je važno dati dobar odgovor nakon Europskog prvenstva. Znali smo da su očekivanja visoka i mislim da moramo biti zadovoljni onim što smo napravili protiv vrlo dobre momčadi."

Portugal je u četvrtak navečer pobijedio Hrvatsku istim rezultatom kojim je prije tri mjeseca izgubio u prijateljskoj utakmici:

"Bili smo svjesni poteškoćama koje smo imali u toj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo, pogotovo bez lopte", branič Manchester Uniteda.

Portugal je poveo s 2:0, a Hrvatska je uspjela tek smanjiti iako je na kraju pokušala doći do izjednačenja.

"Nikada ne želimo patiti, ali moramo znati da je s druge strane stajala ekipa koja je kroz godine pokazala veliku kvalitetu i protiv koje je jako teško igrati", izjavio je 29-godišnji portugalski veznjak Bruno Fernandes. Dodao je da je Hrvatska bila rano ispala na Europskom prvenstvu u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom, ali da "su neki rezultati jako varljivi".

"U prvom poluvremenu bili smo vrlo kompetentni i inteligentni s loptom. Uspjeli smo stvoriti igru i ostaviti Hrvatsku bez lopte. U drugo poluvrijeme smo dobro ušli, ali onda smo jako počeli spuštati linije i prepustili loptu Hrvatskoj. Dobro smo međutim branili vrata i na kraju osvojili tri boda", rekao veznjak Manchester Uniteda.

Portugalski izbornik Roberto Martinez izjavio je na konferenciji za medije: "Jako sam zadovoljan. Bila je to taktička borba"

Portugal je pobijedio Hrvatsku u prvom kolu Lige nacija, što je i jednima i drugima bila prva utakmica nakon Europskog prvenstva.

"Hrvatska je pokazala osobnost u želji da ima loptu u svom posjedu, ali mi smo igrali jako dobro, pogotovo u prvih 45 minuta. Pokazali smo tada nadmoć s loptom, zabili dva gola i imali više prilika", rekao je Martinez.

Nakon što je Hrvatska smanjila na 2:1 imao je osjećaj da su njegovi "igrači nastojali održati što su dotad napravili".

"U drugom poluvremenu je utakmica bila izjednačenija jer smo mi gubili loptu. Unatoč tome Hrvatskoj smo pustili posjed lopte u prostorima koje smo mogli dobro braniti", rekao je.

Martinezu se jako svidio "intenzitet obrane pred golom" Portugala: "Napatili smo se za pobjedu, ali upravo to je važno i daje vrijednost pobjedi", naglasio je.

Rekao je da Portugal nije uspio čitavo vrijeme igrati na način koji mu odgovara, ali da je zadovoljan jer je i u takvoj igri njegova ekipa stvarala prilike i pokazala agresivnost bez lopte.

"To nije stil koji želimo jer volimo biti na lopti, ali bilo je jako važno pobijediti", zaključio je Španjolac na klupi Portugala. test

FOTO: Joao Rico

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!