Rukomet

Martinović u debiju s deset golova srušio Duvnjakov Kiel, Kuzmanović skupio 19 obrana!

Mario Borko • petak, 06.09.2024.
Martinović u debiju s deset golova srušio Duvnjakov Kiel, Kuzmanović skupio 19 obrana!
Foto: Pixsell

U četvrtak je krenula nova sezona rukometne Bundeslige, a impresivnu večer imali su hrvatski reprezentativci u novim klubovima. Ivan Martinović srušio je s Rhein Neckar Löwenom Kiel, a Dominik Kuzmanović debitirao je u najjačoj ligi svijeta s 19 obrana...

Hrvatska rukometna reprezentacije je od 2020. u stalnom padu. Posljednje razočaranje doživjela je na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu gdje je svoj put završila već u skupini. Trenutna reprezentacija pod vodstvom Dagura Sigurdssona ne posjeduje kvalitetu kakvu je imala zlatna generacija, očekivanja su možda i prevelika, ali otvaranje nove sezone Bundeslige daje razloga za optimizam.

Igraj na utakmice rukometne Bundeslige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U srijedu su odigrane tri utakmice, a u dvije su naslovne uloge imali hrvatski reprezentativci. Ivan Martinović jedan je od rijetkih koji nije razočarao u Parizu, prometnuo se u glavnog igrača reprezentacije, a isto će čini se napraviti i u novom klubu Rhein Neckar Löwenu. Na startu nove sezone Lavovi su dočekali Kiel i iznenađujuće pobijedili s 32:27.

Martinović je bio prvo ime susreta s čak deset golova iz 12 pokušaja. U prvom dijelu je zabio šest od 14 golova svoje momčadi, a u drugom je dodao četiri. Rhein Neckar je uglavnom vodio, Kiel se nekoliko puta vraćao, ali nije uspio preokrenuti.

zabio je dva gola za Kiel koji je imao vrlo lošu prošlu sezonu zbog čega neće igrati u Ligi prvaka u novoj, a u Mannheimu mu nije pomogao ni povratnik Andreas Wolff s 14 obrana. Njegov reprezentativni suigrač s druge strane David Späth skupio ih je čak 17.

A kad smo već kod raspoloženih vratara, najraspoloženiji je bio hrvatski reprezentativac Dominik Kuzmanović. On je ljetos iz Nexea otišao u Gummersbach i u debiju je skupio 19 obrana uz nestvarnih 42 posto.

Gummersbach je povijesno jedan od najvećih njemačkih klubova, ima 12 naslova Bundeslige, samo Kiel ih ima više (23), ali posljednji je osvojio sad već davne 1991. Prošle sezone završio je na šestom mjestu, a početak nove donio je prvu pobjedu u Hannoveru nakon deset godina.

Gummersbach je na krilima briljantnog Kuzmanovića slavio s 32:28 kod Hannovera i tako sjajno otvorio novu sezonu. Bit će zanimljivo pratiti hoće li Gummersbach, koji ove sezone nastupa u Europskoj ligi, napraviti dodatan iskorak u odnosu na prošlu.

Spomenimo i da je David Mandić postigao jedan gol u gostujućoj pobjedi Melsungena kod Lemga. Mandić nije bio dio reprezentacije Parizu, a prošle sezone je u Bundesligi zabio 39 golova uz 65 posto uspješnosti. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!