Nogomet

Važan kvalifikacijski dvoboj na Centenariju i ujedno oproštaj Luisa Suareza

Branimir Korać • petak, 06.09.2024.
Važan kvalifikacijski dvoboj na Centenariju i ujedno oproštaj Luisa Suareza
Foto: EPA

Estadio Centenario večeras će biti pun, Urugvaj dočekuje Paragvaj u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a od reprezentacije Urugvaja oprostit će se Luis Suarez...

Urugvaj i Paragvaj sastaju se u sedmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Južna Amerika daje šest sudionika izravno dok će sedmoplasirani u ovim kvalifikacijama igrati dodatne kvalifikacije.

Igraj na Urugvaj - Paragvaj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Još nismo došli do polovice kvalifikacija, a prolazno vrijeme sugerira kako bi Urugvaj trebao biti na kraju među šest dok će se Paragvaj žestoko boriti za to mjesto ili barem za sedmo koje nudi drugu šansu.

Urugvaj je i prije početka kvalifikacija bio jedan od glavnih kandidata za prolazak na Svjetsko prvenstvo i u prvih šest kola to je i opravdao i rezultatima u prvih šest kola. Upisao je četiri pobjede, remi i poraz.

Pobjede su ubilježene protiv Čilea s 3:1, Brazila 2:0, Argentine 2:0 te Bolivije 3:0. Posebno važna je pobjeda u gostima kod Argentine koja je potvrdila visoke ambicije. Jedini poraz ubilježen je u Ekvadoru s 2:1 iako je Urugvaj poveo u tom susretu dok je remi upisan s 2:2 protiv Kolumbije.

Danas će protiv Paragvaja posljednju utakmicu u urugvajskom dresu odigrati Luis Suarez, jedan od najvećih igrača Urugvaja u povijesti. Suarez se htio oprostiti pred svojim navijačima i odluka je pala da to bude u ovom susretu.

Ono što je loša vijest za Marcela Bielsu je ogroman broj izostanaka. Tako ne može računati na Guillerma Varelu, Jose Mariju Gimeneza, Ronalda Arauja, Mathiasa Oliveru, Rodriga Bentancura i Darwina Nuneza zbog suspenzija te zbog ozljeda na Matiasa Vinu, Joaquina Piquereza, Nicolasa de la Cruza, Giorgiana de Arrascetu i Federica Vinasa zbog ozljeda.

Paragvaj je kvalitetom ispod Urugvaja i muči se, ali ništa neočekivano. Upisao je jednu pobjedu protiv Bolivije s 1:0, remizirao je 0:0 s Peruom i Čileom te upisao poraze 1:0 od Venezuele, Argentine i Kolumbije. Vrlo čvrsta momčad čije utakmice završavaju s vrlo malo golova.

Mjesto, vrijeme, sudac

Montevideo, Estadio Centenario, 1:30

Sudac: Dario Herrera (Argentina)

Prošli dvoboj

Prošla tri susreta ovih protivnika okončana su s dvije pobjede Urugvaja po 1:0 i remijem bez pogodaka. Prema svemu sudeći Urugvaj je favorit, ali ne treba očekivati golijadu.

Prognoza

Unatoč svim izostancima, očekuje se pobjeda Urugvaja koji je kvalitetniji i bolji protivnik. No, neće biti jednostavno, Paragvaj ne prima olako golove i nije ga lako probiti. test

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!