Ostali sportovi

Anđela Mužinić Vincetić prolaskom u finale osigurala Hrvatskoj drugu medalju na POI u Parizu

Branimir Korać, HINA • petak, 06.09.2024.
Anđela Mužinić Vincetić prolaskom u finale osigurala Hrvatskoj drugu medalju na POI u Parizu
Foto: Daniel Kasap/HINA

Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić plasirala se u finale kategorije WS3 na Paraolimpijskim igrama u Parizu...

Mužinić Vincetić je izborila finale pobjedom protiv Kineskinje Juan Xue s 3:1 (10:12, 11:3, 11:8, 11:8), a za zlato će se večeras boriti protiv Korejke Jiyu Yoon koja je bila bolja od Talijanke Charlotte Ragazzini s 3:1 (11:7, 13:11, 7:11, 11:4).

"Ovo sam napokon bila ja, odigrala sam svoj najbolji stolni tenis, napokon sam se opustila, napokon sam uživala i pokazala ono što znam," kazala je 31-godišnja Splićanka.

Bio je to sjajan meč. Kineskinja je povela 1:0 u setovima, Anđela je ekspresno izjednačila, da bi Xue u trećem setu povela s čak 7:1. Činilo se kako je set izgubljen, no hrvatska igračica je stizala bod po bod izjednačivši na 7:7, a potom u sjajnoj završnici dobila set s 11:8. U četvrtom setu je bilo 8:8, a Mužinić Vincetić je s tri poena u nizu izborila pobjedu.

"Ključna je bila taktika, nisam odustala, vjerovala sam u sebe i rezultat u tom trenutku nije bitan. Znala sam da mogu nadoknaditi zaostatak," dodala je.

Ulaskom u finale hrvatska paraolimpijka je ostvarila najveći uspjeh u karijeri u pojedinačnim natjecanjima. Do sada je osvojila dvije paraolimpijske medalje u ekipnom dijelu zajedno s Helenom Dretar Karić - srebro u Rio de Janeiru (2016), te broncu u Tokiju (2020).

U Pariz je stigla kao aktualna europska prvakinja, dok je na svjetskim prvenstvima osvojila srebro u Granadi 2022., te broncu u Laškom 2018.

Anđela je ulaskom u finale osigurala drugu hrvatsku medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Prvu je osvojio Luka Baković koji je u bacanju kugle u kategoriji F46 bio treći. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!