Ostali sportovi

Moore i Thompson slavili u skoku u dalj u Zagrebu, Farkaš najbolji Hrvat

Mihaela Bradovski • petak, 06.09.2024.
Moore i Thompson slavili u skoku u dalj u Zagrebu, Farkaš najbolji Hrvat
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Trg bana Jelačića i ove godine ugostio je skakače i skakačice u dalj. Nismo vidjeli skok preko osam metara u muškoj konkurenciji, ali tu je jedan Hrvat završio na postolju, Roiko Farkaš bio je treći. Kod skakačica Jasmine Moore opravdala je status favoritkinje...

Osam skakača i osam skakačica borilo se na Trgu bana Jelačića za status najboljih, a na kraju su slavili Shawn-D Thompson iz Jamajke i Amerikanka Jasmine Moore.

Thompson je slavio sa 7.99 koliko je skočio i Anvar Anvarov, ali Thompson je imao ostale skokove bolje i u konačnici je slavio. Zanimljivo je da su obojica imali po 7.94 kao drugi najbolji skok, ali treći najbolji Thompsonov bio je 7.90, a Uzbekistančev 7.82.

Iza njih na trećem mjestu završio je Roko Farkaš, mladi hrvatski desetobojac koji je ujedno i svjetski juniorski prvak u skoku u dalj.

Farkaš je skočio 7.90, a imao je još dva odlična skoka na 7.86 i 7.87 te bio uz rame dvojici koji su se borili za pobjedu.

Filip Pravdica mučio se cijelo natjecanje, u prve četiri serije potpuno je promašio skokove i nije to bilo dobro, zatim je malo popravio dojam skočivši 7.71 i 7.79 što je bilo dovoljno za peto mjesto.

Šesti je bio Marko Čeko s dva centimetra kraćim skokom od Pravdice. Zanimljivo, njegov raspon skokova u četiri serije bio je od 7.72 do 7.77.

Kod atletičarki Jasmine Moore slavila je sa 6.71, 15 centimetara dalje od drugoplasirane Rumunjke Aline Rotaru-Kottmann.

Jana Koščak umorna od sedmoboja na Svjetskom juniorskom prvenstvu završila je na osmom mjestu s preskočenih 6:00 i to dva puta. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!