Ostali sportovi

Magnus Carlsen uvjerljivo do finala, Firouzja iznenadio peterostrukog svjetskog prvaka

HINA, Mario Borko • subota, 07.09.2024.
Magnus Carlsen uvjerljivo do finala, Firouzja iznenadio peterostrukog svjetskog prvaka
Foto: FaH

Alireza Firouzja i Magnus Carlsen finalisti su Svjetskog prvenstva u brzom šahu koji se održava u Parizu. Obojica su bez većih problema prošli polufinala i u nedjelju će odmjeriti snage u velikom finalu...

U glavnom gradu Francuske Parizu nastavljen je završni turnir četvorice najboljih igrača osmog Svjetskog prvenstva u brzom šahu.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mečevi se igraju u tri različita vremenska segmenta – prvoj seansi od 90 minuta u tempu od pet minuta za cijelu partiju uz jednu sekundu dodatka poslije svakog poteza, drugoj seansi od 60 minuta u tempu tri minute plus sekunda dodatka i trećoj seansi od 30 minuta u tempu od samo jedne minute plus 1 sekundu dodatka.

Nakon što je u prvom polufinalnom susretu Alireza Firouzja uvjerljivo nadigrao peterostrukog pobjednika ovog natjecanja Hikarua Nakamura sa 16:11 (5,5:3,5, 6,5:2,5, 4:5), u drugom polufinalnom susretu nekadašnji svjetski prvak i dvostruki pobjednik ovog natjecanja Magnus Carlsen rano jutros po našem vremenu eliminirao je svog ljutog suparnika Hansa Niemanna s uvjerljivih 17,5:12,5.

Već u igri na pet minuta Carlsen je ostvario veliku prednost od 7:2, minimalno ju je povećao u igri na tri minute, a tek u igri na jednu minutu Niemann je dobrim finišem sa 6:5 uspio ublažiti poraz.

Rezultat je na kraju bio 17,5:12,5 (7:2, 5,5:4,5, 5:6). Večeras se igra meč za treće mjesto Nakamura - Niemann, a sutra je na rasporedu veliko finale Carlsen - Firouzja. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviOstalo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!