Ostali sportovi

Sinovčić kao drugi u finale, kasnije danas bori se za novu olimpijsku medalju!

HINA, Mario Borko • subota, 07.09.2024.
Sinovčić kao drugi u finale, kasnije danas bori se za novu olimpijsku medalju!

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić uvjerljivo se plasirao u finale discipline 100 leđno u kategoriji S6 na Paraolimpijskim igrama u Parizu...

Odlične vijesti stižu iz Pariza. Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić uspješno je odradio kvalifikacije i kao drugi se plasirao u finale discipline leđno u kategoriji S6.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinovčić je isplivao drugo vrijeme kvalifikacija, 1:16.68. Brži od njega je bio tek Argentinac Matias de Andrade s rezultatom 1:16.16. Finale je na rasporedu u 17:46 sati.

Za Sinovčića su ovo treće paraolimpijske igre. U Tokiju je osvojio broncu, dok je u Rio de Janeiru u ovoj disciplini bio peti.

Ove godine je na Europskom prvenstvu u portugalskom Funchalu bio srebrni, drugi je bio i u svibnju 2021. godine, također na Madeiri. Ima i europsko zlato iz Dublina (2018.), te broncu 2009. u Reykjaviku. Na Svjetskim prvenstvima je osvojio tri medalje - dva zlata (2019., 2022.) i srebro (2023.).

Večeras nastupa i posljednji hrvatski predstavnik na POI u Parizu, Deni Černi u bacanju kugle u kategoriji F33.

Černi je u Pariz stigao kao brončani iz Tokija, a osvojio je i broncu na Svjetskom prvenstvu u Parizu 2023. godine. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!