Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti osvojili titulu europskih prvaka do 19 godina!

Branimir Korać • subota, 07.09.2024.
Hrvatski vaterpolisti osvojili titulu europskih prvaka do 19 godina!
Foto: Kristijan Komarica

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina osvojila je titulu europskih prava! U finalu Europskog prvenstva boljim izvođenjem peteraca svladali su Crnu Goru s 10:8...

Hrvatska je europski prvak u vaterpolu u konkurenciji do 19 godina! Seniori već godinama oduševljavaju fantastičnim rezultatima, a ova titula dokaz je da hrvatski vaterpolo ne treba brinuti za svoju budućnost.

U finalu u Burgasu na drugoj strani bila je sjajna Crna Gora, nakon 32 minute bilo je 7:7, a onda je Hrvatska bila mirnija u raspucavanju i odnijela je trofej slaveći s 10:8.

Dva puta Hrvatska je u ovom uzrastu došla do finala, ali oba puta je poražena, no iz trećeg pokušaja, 20 godina nakon posljednjeg srebra, uzela je zlato.

Očekivao se velik rezultat, a kada je pregazila u polufinalu Španjolsku, bilo je jasno da je sposobna otići do kraja. Crna Gora bila je i u skupini težak i dobar protivnik, tako je bilo i u finalu, ali u oba slučaja Hrvatska je bila sretnija.

Ulazak u utakmicu bio je sjajan, Hrvatska je povela s 3:0, ali Crna Gora se uspjela vratiti, čak i doći do preokreta i povesti sa 7:6.

39 sekundi prije kraja Burđelez je izjednačio i odluka je pala s pet metara.

Mauro Čubranić tu je briljirao, obranio posljednja dva pokušaja Crnogoraca i osigurao titulu Hrvatskoj, a sebi trofej za najboljeg vratara Europskog prvenstva. test

EP U-19, finale:
Hrvatska - Crna Gora 10:8 peterci, 7:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!